ADO speelt degradatiezorgen weg tegen FC Utrecht Published on 4/6/2019 | By fox sports

ADO Den Haag heeft een hele belangrijke stap gezet richting handhaving in de Eredivisie. In Den Haag werd FC Utrecht overtuigend verslagen na een productieve eerste helft: 5-0.

ADO begon opnieuw aan een Eredivisie-duel met Lex Immers als spits. Alfons Groenendijk had ook een plek in de basiself voor Erik Falkenburg, wat ten koste ging van Elson Hooi. Bij FC Utrecht zaten zowel Michiel Kramer als de niet geheel fitte Jean-Christophe Bahebeck op de bank.

Al in de eerste helft bleek dat Groenendijk de beste formule had gevonden om doelpunten te maken. Immers opende in de elfde minuut de score na een aanval over rechts. Utrecht schrok wakker en kreeg in een kort tijdbestek vier mogelijkheden, maar het was ADO dat nogmaals toesloeg in de eerste helft. 

Twee keer zelfs, David Jensen moest in de 36ste en 37ste minuut vissen na doelpunten van Aaron Meijers en Danny Bakker. Meijers scoorde zijn tweede Eredivisie-doelpunt van het seizoen, met zijn mindere rechter. Bakker mocht zeventig seconden later zijn eerste competitietreffer aantekenen: 3-0. Hij kwam voor het eerst in 56 Eredivisie-optredens tot scoren; zijn laatste treffer voor vandaag dateerde van 8 april 2017 (tegen FC Groningen).

Die klap kwam Utrecht in de tweede helft ook met voormalig ADO-speler Kramer als invaller niet meer te boven. Tomas Necid breidde de score zelfs nog uit naar 4-0, op aangeven van Abdenasser El Khayati. De 'MVP' van ADO zocht de verre hoek, maar Necid zette er nog net zijn teen tegenaan om zelf de goal te claimen. Necid was zelf met een kopbal de aangever bij de 5-0 van Immers.

ADO neemt door de overwinning ruim afstand van de onderste drie en lijkt zeker van lijfsbehoud. Utrecht krijgt een gevoelige tik in de strijd om plaats drie. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020
Eredivisie
Eredivisie on the hunt for the greatest shirt of all time Published on 4/16/2020
Eredivisie
Video recorded by 18 Eredivisie captains: “Now we are applauding you” Published on 3/24/2020
Eredivisie
Eredivisie matches suspended until April 6 Published on 3/12/2020