Robben in selectie voor laatste oefenwedstrijd FC Groningen Published on 9/5/2020 | By fox sports

Arjen Robben behoort tot de selectie van FC Groningen voor de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Groningers nemen het zondag thuis op tegen Arminia Bielefeld. Het zou de eerste thuiswedstrijd voor Robben in Groningen-shirt kunnen worden sinds zijn comeback.

Vorige week ontbrak Robben nog in de selectie voor het duel met Werder Bremen.De 36-jarige Robben reisde vorige week niet met zijn ploeg mee naar Duitsland. Hij bleef in Groningen om verder te werken aan zijn fitheid. Een week eerder deed de teruggekeerde aanvaller wel een half uur mee in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Almere City (1-1).

Het duel met Arminia Bielefeld betekent een weerzien met Ritsu Doan, die door de Duitsers wordt gehuurd van PSV. De Japanner stond van 2017 tot 2019 onder contract bij FC Groningen. Trainer Danny Buijs begrijpt dat Doan ervoor kiest te worden uitgeleend. "Het verrast me niet dat hij daar gaat spelen", zei Buijs tegen FC Groningen TV. "Hij gaf zelf aan dat hij op dit moment bij PSV op weinig speeltijd kan rekenen. Op zijn leeftijd is het belangrijk om veel aan voetballen toe te komen. En als je dan onder contract blijft staan bij PSV, dan denk ik dat dat goed is voor zijn ontwikkeling." FC Groningen opent het seizoen volgend weekend met een thuiswedstrijd tegen PSV. (FOX Sports/ANP)

FC Groningen - Arminia Bielefeld is zondag om 14.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1.

Highlighted

Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020
Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020