AZ definitief zonder Stengs tegen VVV Published on 2/19/2021 | By ESPN

Stengs mist duel met VVV vanwege 'ziekte'.

AZ kan dit weekend geen beroep doen op Calvin Stengs. Dat liet AZ-trainer Pascal Jansen weten tijdens het persmoment voor de wedstrijd, die deze zaterdag gespeeld zal worden tegen VVV Venlo

Eerder meldde het Noordhollands Dagblad al dat Stengs positief was getest op het coronavirus, maar vanwege privacyredenen doet AZ daar geen uitspraken over. Het is niet voor het eerst dat de selectie van AZ wordt getroffen door het coronavirus. In oktober was er een corona-uitbraak en raakten er 15 spelers besmet. Nu lijkt alleen Stengs het virus te hebben opgelopen.

Stengs was dit seizoen goed voor zes competitiegoals en twee assists in Alkmaarse dienst. Afgelopen weekend was hij nog een van de uitblinkers tegen SC Heerenveen, de vleugelaanvaller was goed voor een doelpunt en een assist. 

Terugkeer Dani de Wit

Andere afwezige bij AZ is Pantelis Hatzidiakos. Hij pakte vorige week tegen Heerenveen zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is geschorst. Daartegenover staat de terugkeer van Dani de Wit. De aanvallende middenvelder raakte in december geblesseerd aan zijn enkel en heeft nog geen minuut gemaakt dit kalenderjaar. 

Highlighted

Eredivisie
Professional football brings happiness, connection and a €2 billion contribution to GDP Published on 4/13/2021
Eredivisie
GRAVENBERCH PROCLAIMED AS EREDIVISIE PLAYER OF THE MONTH Published on 4/6/2021
Eredivisie
Donyell Malen named Eredivisie Player of the Month Published on 3/4/2021
Eredivisie
Myron Boadu chosen as Player of the Month U21 for the first time Published on 3/4/2021
Eredivisie
Eredivisie goes digital with global fantasy football game Sorare Published on 2/23/2021