AZ geeft Pascal Jansen vertrouwen met contract tot 2023 Published on 4/2/2021 | By ESPN

AZ geeft interim-coach Jansen het vertrouwen.

Pascal Jansen is definitief de nieuwe hoofdtrainer van AZ. De 48-jarige oefenmeester is sinds 2018 in dienst bij de club en staat sinds december 2020 als eindverantwoordelijke voor de groep in Alkmaar. Hij heeft een contract getekend tot medio 2023.

Sinds dat Jansen vanaf december als hoofdcoach het stokje overnam van Arne Slot is AZ opgeklommen naar de derde plaats in de Eredivisie, met evenveel punten als nummer twee PSV. Tot dusver coachte hij 20 officiële duels voor AZ. 

'Logische stap'

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is blij met de nieuwe verbintenis: “Pascal heeft sinds december laten zien dat hij weet wat er van een hoofdcoach van AZ wordt gevraagd, daarnaast kent hij onze organisatie en manier van werken. We zijn tevreden met de resultaten en spelers ontwikkelen zich door. Voor ons dus een logische stap om verder te gaan met elkaar."

'Vereerd'

Jansen: “Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg van de club", reageert Jansen. Toch wil de 48-jarige trainer snel weer focussen op het voetbal: “Het seizoen is nog niet klaar en we hebben nog veel om voor te spelen.”

Highlighted

Eredivisie
Utilizing insights from tracking and event data to serve the next generation of football fans Published on 5/18/2021
Eredivisie
Eredivisie will award Willy van der Kuijlen trophy to top scorers Published on 5/7/2021
Eredivisie
Ajax crowned Dutch champions after thumping win over Emmen Published on 5/2/2021
Eredivisie
Justin Bijlow proclaimed as Eredivisie Player of the Month Published on 4/29/2021
Eredivisie
Eredivisie launches partnership with First Touch Games Published on 4/23/2021