AZ legt Sugawara vast tot 2025 Published on 2/23/2020 | By fox sports

Yukinari Sugawara blijft ook de komende jaren speler van AZ. De Alkmaarse club zet het huurcontract van de 19-jarige Japanner om in een definitief dienstverband. Sugawara tekent een contract tot 2025.

Sugawara kwam aan het begin van dit seizoen op huurbasis over van Nagoya Grampus. De Alkmaarders hebben de optie tot koop in het contract van de rechtsback nu al gelicht. 

"Het is mooi dat we Yuki het afgelopen half jaar hebben kunnen zien spelen en trainen", reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "We waren vrij snel overtuigd dat we de optie in zijn contract zouden lichten. Dat hebben we nu gedaan. Het is een jonge speler die laat zien dat hij er al klaar voor is als hij in het eerste elftal moet spelen. Dan is het mooi dat je een talent voor zo'n lange tijd kan vastleggen."

"De overstap naar AZ is één van de kostbaarste dingen in mijn leven", zegt Sugawara in een interview op de clubwebsite, waarin hij de wedstrijd op Old Trafford noemt als één van zijn hoogtepunten tot nu toe. "Maar mijn mooiste herinnering is de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het was mijn eerste wedstrijd in de Eredivisie en ik scoorde gelijk. Ik was toen zo blij en 'excited'. Dat moment koester ik."

Tot nu toe kwam Sugawara, die in Alkmaar geldt als één van de publiekslievelingen, in vijftien competitiewedstrijden in actie. Daarin scoorde hij twee keer. Verder kwam Sugawara zeven keer uit in de Europa League, één keer in de TOTO KNVB Beker en vijf wedstrijden namens Jong AZ. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020
Eredivisie
Eredivisie on the hunt for the greatest shirt of all time Published on 4/16/2020
Eredivisie
Video recorded by 18 Eredivisie captains: “Now we are applauding you” Published on 3/24/2020