AZ morst dure punten na comeback Vitesse Published on 4/2/2019 | By fox sports

AZ heeft dinsdagavond punten laten liggen in de strijd om plek drie. De Alkmaarders gaven tegen Vitesse in de tweede helft een ruime voorsprong weg: 2-2.

AZ begon sterk en kwam al na zeven minuten op voorsprong. Ron Vlaar kopte de bal uit een hoekschop achter doelman Remko Pasveer, die de voorkeur kreeg boven Eduardo. Vlaar scoorde zaterdag ook al tegen FC Groningen. De verdediger had daarvoor drie jaar geen doelpunt meer gemaakt. Hij scoorde nog niet eerder twee duels op rij. 

Op slag van rust verdubbelde AZ de voorsprong. Teun Koopmeiners, tegen Vitesse gepositioneerd op het middenveld, schoot een vrije trap op fraaie wijze binnen: 0-2. 

Vitesse kwam anders uit de kleedkamer. Kort na rust bracht Matús Bero de Arnhemmers terug in de wedstrijd en in de 77ste minuut maakte Thomas Buitink de 2-2.

Buitink heeft nu vijf Eredivisie-doelpunten op zijn naam staan. De achttienjarige aanvaller had daar slechts vijf schoten voor nodig. Zaterdag maakte Buitink tegen ADO Den Haag (3-3) bij zijn eerste basisplaats een hattrick.

AZ blijft ondanks het gelijkspel derde staan in de Eredivisie. Feyenoord kan de Alkmaarders donderdag bij winst op sc Heerenveen op een punt naderen. Vitesse neemt voorlopig de zevende plaats in op de ranglijst. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020
Eredivisie
Eredivisie on the hunt for the greatest shirt of all time Published on 4/16/2020
Eredivisie
Video recorded by 18 Eredivisie captains: “Now we are applauding you” Published on 3/24/2020
Eredivisie
Eredivisie matches suspended until April 6 Published on 3/12/2020