AZ vanaf elf meter langs ADO in inspiratieloos duel Published on 9/22/2019 | By fox sports

AZ heeft uit een inspiratieloos duel bij ADO Den Haag drie punten meegenomen. De Alkmaarders hadden laat in de wedstrijd een strafschop nodig om toe te slaan: 0-1.

Het was voor AZ alweer het vierde duel in het Cars Jean Stadion. De Alkmaarders spelen er alle thuisduels, vanwege het deels ingestorte dak in Alkmaar. 

ADO-talent Crysencio Summerville (17) viel voor de rust op met een fraaie solo, die hij afsloot met een iets te hoog schot. Kort daarna moest AZ-middenvelder Dani de Wit aangeslagen naar de kant, na een botsing met Tom Beugelsdijk. Albert Gudmundsson kwam als invaller het veld in.

Beide ploegen vermaakten alles behalve en schoten waren zeer schaars. De ingevallen Bilal Ould-Chikh zette zichzelf ongewild in de schijnwerpers. De buitenspeler veroorzaakte een penalty, die door AZ-captain Teun Koopmeiners koeltjes werd benut: 0-1.

Ould-Chikh werd twintig minuten na zijn invalbeurt weer gewisseld door Fons Groenendijk. Door de nieuwe â€‹clean sheet â€‹van AZ, heeft de ploeg nu het vaakst de nul gehouden dit seizoen. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ziggo & FOX Sports agree carriage deal in time for Eredivisie season Published on 7/30/2020
Eredivisie
Eredivisie adds new kick-off time Published on 7/24/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020