Dest krijgt toestemming om te onderhandelen met Barcelona Published on 9/27/2020 | By fox sports

FC Barcelona heeft de strijd om Sergiño Dest gewonnen. De 19-jarige rechtsback heeft van Ajax toestemming gekregen om met de Spaanse topclub te onderhandelen over een meerjarig contract. Dat bevestigt Joes Blakborn, de zaakwaarnemer van de international van de Verenigde Staten.

Nordin Amrabat meldde het nieuws zaterdagavond al in de FOX Sports-uitzending rondom het duel Ajax-Vitesse, waarin Dest nog als invaller in actie kwam. 

Ajax en Barcelona zijn al akkoord, nu is het aan Dest om overeenstemming te bereiken met zijn nieuwe club. Met de transfer zou naar verluidt minstens 20 miljoen euro gemoeid zijn. Voor Dest ligt een contract klaar tot medio 2025. Het Barcelona van Ronald Koeman troeft Bayern af in de strijd om de Ajax-verdediger. 

De Amerikaanse rechtsback doorliep de jeugdopleiding van Ajax en kwam in twee seizoen tot 23 Eredivisie-duels waarin hij niet scoren kwam. In vier bekerduels was hij wel twee keer trefzeker. Dest kwam dit seizoen drie keer als invaller in actie voor Ajax. Tegen Vitesse heeft hij, naar alle waarschijnlijkheid, zijn laatste minuten gemaakt voor de Amsterdamse club. (FOX Sports/ANP)

Highlighted

Eredivisie
Ajax convincing and effortless against Heracles Published on 11/24/2020
Eredivisie
AZ launches University Published on 11/24/2020
Eredivisie
KPN returns as Official Partner eDivisie Published on 11/16/2020
Eredivisie
Former PSV chairman Harry van Raaij dies aged 84 Published on 11/16/2020
Eredivisie
New eDivisie season starts november 17th Published on 11/10/2020