Basisklant Robben maakt rentree in Groningen Published on 9/6/2020 | By fox sports

Arjen Robben staat vanmiddag in het oefenduel met Arminia Bielefeld in de basis. Dat betekent dat de 36-jarige captain voor het eerst een wedstrijd gaat spelen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Groningen voor eigen publiek was namelijk achttien jaar geleden.


Op 28 april 2002 speelde Robben voor het laatst een een thuisduel voor FC Groningen. Dat was nota bene nog in het Oosterparkstadion. De linkspoot maakte de 1-0 tegen De Graafschap. FC Groningen, dat onder leiding stond van Dwight Lodeweges, de huidige interim-bondscoach, won de wedstrijd met 2-0.


Vorige week ontbrak Robben nog in de selectie voor het duel met Werder Bremen. De sterspeler reisde niet met zijn ploeg mee naar Duitsland en bleef in Groningen om verder te werken aan zijn fitheid. Een week eerder deed de aanvaller wél mee op bezoek bij Almere City. Robben speelde het eerste half uur mee in de vriendschappelijke wedstrijd (1-1). 

Oude bekenden

Het duel met Arminia Bielefeld betekent een weerzien met Ritsu Doan, die door de Duitsers wordt gehuurd van PSV. De Japanner stond van 2017 tot 2019 onder contract bij FC Groningen. Trainer Danny Buijs begrijpt dat Doan ervoor kiest te worden uitgeleend. "Het verrast me niet dat hij daar gaat spelen", zei Buijs tegen FC Groningen TV. "Hij gaf zelf aan dat hij op dit moment bij PSV op weinig speeltijd kan rekenen. Op zijn leeftijd is het belangrijk om veel aan voetballen toe te komen. Naast Doan versterkte Bielefeld zich eerder ook met Mike van der Hoorn. De oud-speler van Ajax en FC Utrecht kwam transfervrij over van Swansea City.

FC Groningen verwacht 3.000 toeschouwers vanmiddag. (FOX Sports)

FC Groningen - Arminia Bielefeld is zondag om 14.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1

Highlighted

Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020
Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020