De 3 grootste metamorfoses in de Eredivisie Published on 9/11/2020 | By fox sports

Ondanks de coronacrisis zijn de Nederlandse clubs weer roerig in de weer met in- en uitgaande transfers. Sommige clubs gaan daarbij voor een complete metamorfose. Dit zijn de Eredivisieclubs waar de transfercarrousel de laatste weken het hardste draait.

1. ADO Den Haag
Na de enorme metamorfose in de winterstop van afgelopen seizoen haalt ADO Den Haag opnieuw de bezem door de selectie. In december en januari vorig jaar haalde de club Alan Pardew en acht nieuwe spelers om de ploeg uit de degradatiezone te trekken. Dit sorteerde nul effect, maar de KNVB stelde dat ADO in de Eredivisie mocht blijven omdat het seizoen door de coronacrisis niet kon worden afgemaakt.

Pardew vertrok weer, evenals de spelers die er pas een half jaar zaten: Sam Stubbs, Jordan Spence, Laurens De Bock, Mark Duffy, Omar Bogle, Tudor Baluta, George Thomas en Mick van Buren.

In mei stelde ADO oud-speler Aleksandar Rankovic aan als nieuwe trainer en Richard Knopper, Rick Hoogendorp en Michele Santoni als zijn assistenten. De nieuwe staf bedankte Dion Malone, Tomas Necid en Elson Hooi vervolgens voor bewezen diensten. Huurling Crysencio Summerville keerde terug naar Feyenoord. Dat was al heel wat, maar met het afscheid van de culthelden Lex Immers en Tom Beugelsdijk in augustus kreeg ADO pas écht een nieuw gezicht.

Meer dan een elftal nieuwelingen trok de Haagse club intussen aan, waaronder Ricardo Kishna, Peet Bijen, Dante Rigo, Kees de Boer, Samy Bourard en Jonar Arweiler. En nóg is de Haagse club niet uitgewinkeld. 

Heracles Almelo - ADO Den Haag zie je zondag vanaf 14.30 uur op FOX Sports 1

2. Fortuna Sittard
Sinds 1 juli mag Kevin Hofland zich eindelijk hoofdtrainer van Fortuna Sittard noemen. Hij had vorig seizoen al het hoogste woord binnen de club, maar nu is hij ook echt het boegbeeld. Verder is Fortuna net als ADO hard aan het bouwen aan een nieuwe selectie om dit seizoen niet weer in de degradatiezone te belanden.

De Limburgse club haalde deze zomer liefst elf spelers: Roel Janssen, Yanick van Osch, Emil Hansson, Joshua Wehking, George Cox (werd al gehuurd), Mats Seuntjens, Mike van Beijnen, Sebastian Polter, Veron Parkes, Zian Flemming en Ben Rienstra. Daarnaast keerden Lisandro Semedo en André Vidigal terug van verhuurperiodes.

De enorme investering in de spelersgroep was misschien ook wel nodig, want Fortuna verloor een aantal belangrijke sterkhouders van het afgelopen seizoen. Mark Diemers vertrok naar Feyenoord, Wessel Dammers naar FC Groningen en Amadou Ciss naar het Franse Amiens. Verder huurde Fortuna afgelopen seizoen nog vijf spelers die allemaal terugkeerden naar hun eigenlijke werkgever.

FC Twente - Fortuna Sittard zie je zaterdag vanaf 21.00 uur op FOX Sports 1


3. sc Heerenveen
De ploeg van Johnny Jansen zag deze transferzomer nogal wat doelpunten vertrekken. Clubtopscorer Chidera Ejuke (9 goals) vertrok voor naar verluidt twaalf miljoen euro naar CSKA Moskou en spits Jens Odgaard (7 goals) keerde na een huurperiode in Friesland terug naar Sassuolo. Bovendien vertrok aanvoerder Hicham Faik naar de zandbak. Ook defensief leverde Heerenveen flink in. Sven Botman keerde na een  terug naar Ajax en vertrok vervolgens naar het Franse Lille en  Warner Hahn, Ricardo van Rhijn en Daniel Høegh verlieten Heerenveen transfervrij.

Tegenover die leegloop staat de terugkomst van twee verloren zonen. Erwin Mulder keerde terug in de goal na een avontuur bij Swansea en Henk Veerman vloog terug naar het oude nest na twee seizoen in de Tweede Bundesliga bij St. Pauli.

Deze week volgden de broodnodig gewenste defensieve versterkingen. Batista Meier werd een jaar gehuurd van Bayern München, Pawel Bochniewicz komt over van het Poolse Górnik Zabre en Jan Paul van Hecke is onderweg. De revelatie van NAC in het vorige seizoen is verkocht aan Brighton en wordt komend seizoen vrijwel zeker bij Heerenveen gestald. (FOX Sports)

sc Heerenveen - Willem II zie je zaterdag vanaf 18.45 uur op FOX Sports 1

Highlighted

Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020
Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020