Dé groeibriljanten van de Eredivisie - deel 2 Published on 9/9/2020 | By fox sports

Na een lange coronastop is het eindelijk tijd voor de herstart van de Eredivisie. Na 188 dagen zijn de selecties flink op de schop genomen. Er zijn veel nieuwe talenten om in de gaten te houden. Wij hebben van elke club een speler geselecteerd met grote potentie. Oftewel: wie zijn de groeibriljanten?

9. FC Groningen - Daniël van Kaam (20)
Van Kaam heeft inmiddels al elf wedstrijden achter zijn naam staan in de Eredivisie. Zijn echte doorbraak werd hard onderbroken door de coronastop. Dit seizoen kan de middenvelder een belangrijke rol gaan spelen in de formatie van Danny Buijs. Van Kaam heeft ook meerdere wedstrijden achter zijn naam staan in verschillende jeugdteams van Oranje.

8. Heracles Almelo - Teun Bijleveld (22)
Deze Noord-Hollandse middenvelder genoot zijn jeugdopleiding bij AZ en Ajax, maar wist nooit door te breken in het eerste elftal. Heracles zag zijn kans schoon en haalde het talent naar Almelo. Naar eigen zeggen is hij klaar voor de Eredivisie omdat zijn mentaliteit is veranderd. Hij heeft meer body, is minder lief in het veld en stelt zich professioneler op. Dit seizoen wordt duidelijk of dat genoeg is voor het hoogste niveau in Nederland.

7. Vitesse - Idrissa Touré (22)
Idrissa Touré werd geboren in Berlijn, heeft voorouders uit het Afrikaanse Guinee, verhuisde als tiener naar Turijn en strijkt nu neer in Arnhem. Na 70 wedstrijden bij Juventus Onder 23 wist de Duitser het eerste elftal niet te halen, maar Vitesse ziet potentie in de middenvelder. Niet zo gek, want in 2018 werd Touré nog genomineerd voor de Golden Boy Award. 

6. FC Utrecht - Daniel Arzani (21)         
FC Utrecht huurt dit jaar Arzani, de vlugge en wendbare vleugelspeler van Manchester City. Utrecht volgde deze international, die onder Bert van Marwijk als jongste Australiër ooit op een WK actief was, al sinds hij op 17-jarige leeftijd debuteerde bij Melbourne City. De afgelopen seizoenen kwam hij in verhuurperiodes in Schotland nauwelijks in actie vanwege blessureleed, maar dit jaar kan hij zomaar zijn doorbraak gaan maken in de Galgenwaard.

5. Willem II - Derrick Köhn (21)
Derrick Köhn moet als nieuweling de twee vorige, succesvolle linksbacks van Willem II doen vergeten. Willem II voelt goed aan wie op die positie moeten spelen, want Kostas Tsimikas en Diego Palacios schopten het tot Los Angeles FC en Liverpool. De Tilburgers namen de snelle Duitser deze zomer gratis van Bayern München over, waar hij voor het tweede elftal in actie kwam.

4. PSV - Noni Madueke (18)
Dit is een talent waar de PSV-watchers al jaren naar uitkijken. Laatst was de frivole buitenspeler al de grote man toen hij een hattrick scoorde in een met 3-0 gewonnen oefenduel met SC Verl. De Brit, die verrassend genoeg in 2018 de jeugd van Tottenham Hotspur verliet voor die van PSV, is populair bij de nieuwe trainer Roger Schmidt. Het ligt in de verwachting dat dit zijn jaar van zijn doorbraak in het eerste wordt.

3. Feyenoord - Justin Bijlow (22)
Na periode met blessures en de corona-onderbreking lijkt dit het seizoen van Justin Bijlow te worden. Hij krijgt het vertrouwen van Dick Advocaat en viel in de voorbereiding op door een penalty van Erling Haaland te stoppen. Als jongen uit de Rotterdamse jeugdopleiding krijgt hij nu de kans om zijn transferwaarde op te pompen en misschien zelfs de keeperstwijfels bij het Nederlands elftal op te lossen.

2. AZ - Hakon Evjen (20)                                          
Als talent van het jaar in in Noorwegen werd Evjen in september 2019 met veel verwachtingen naar Alkmaar gehaald. AZ betaalde 2,5 miljoen euro om zijn eenjarige contract af te kopen en daaruit blijkt dat de club veel vertrouwen heeft in de buitenspeler. Hij gaat graag de combinatie aan en is vaak in de diepte te vinden met de bal. Hopelijk voor AZ neemt hij een voorbeeld aan zijn landgenoten Midtsjø en Svensson en kan hij slagen in de Eredivisie.

1. Ajax - Mohammed Kudus (20)
Het was een verrassende naam waar Ajax mee naar buiten kwam als nieuwe aanwinst op het middenveld: Mohammed Kudus. In zijn eerste wedstrijden in het rood-wit nam hij meteen veel twijfels weg. De middenvelder heeft rust aan de bal, weet vaak de juiste man te vinden en houdt met zijn sterke lichaam tegenstanders van zich af. De Ghanees, die voor negen miljoen euro overkwam van het Deense FC Midtjylland, kan op meerdere posities uit de voeten.

De groeibriljanten van de clubs uit het rechterrijtje van vorig seizoen vind je hier. (FOX Sports)

 

 

 

 

 

Highlighted

Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020
Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020