Done deal: Van de Beek voor 39 miljoen euro naar Manchester United Published on 9/2/2020 | By fox sports

Donny van de Beek (23) verruilt Ajax voor Manchester United. De middenvelder tekent voor vijf jaar bij de club uit de Premier League. Ajax ontvangt 39 miljoen euro en dat bedrag kan via bonussen nog oplopen tot 44 miljoen euro.

Met de overgang naar de nummer drie van de Premier League heeft Van de Beek (23) zijn gewenste transfer te pakken. In de zomer van 2019, na de succesvolle Champions League campagne was er al interesse uit heel Europa. Het contract van Van de Beek bij Ajax liep nog door tot medio 2022.

"Dit is een mooie transfer voor Donny, die hij ook verdient", zegt ditecteur voetbalzaken Marc Overmars. "En het is een compliment voor de jeugdopleiding van Ajax, waar hij vanaf zijn elfde al speelde. Vorige zomer was er al veel om hem te doen, maar konden we hem gelukkig nog een jaar voor Ajax behouden. De maanden daarna was hij zowel in nationale als in Europese wedstrijden ook weer heel waardevol voor ons. Inmiddels behoort hij bijna vijf jaar tot de A-selectie. Hij is klaar voor deze stap en we zullen hem missen."

Rugnummer 34
Als eerbetoon aan zijn vriend Abdelhak Nouri gaat Van de Beek bij United spelen met rugnummer 34. Het nummer wordt bij Ajax niet meer gebruikt. Oud-Ajacied Joël Veltman speelt bij Brighton ook komend seizoen met rugnummer 34.Corona nekt transfer naar Real Madrid

Volgens De Telegraaf bereikte Van de Beek voor de coronacrisis overeenstemming met Real Madrid over een contract voor zes jaar. Hoewel alleen medische keuring een overgang naar Madrid nog in de weg stond, zette Real door de veranderde financiële situatie een streep door de deal.

Van de Beek begon in 2008 als D-pupil in de jeugdopleiding van Ajax en groeide in twaalf jaar uit tot sterkhouder in het eerste. Hij won met Ajax in 2019 het kampioenschap, de TOTO KNVB-beker en de Johan Cruijff-schaal. Daarnaast speelde hij in 2017 als invaller de verloren finale van de Europa League tegen Manchester United. In 153 Eredivisie- wedstrijden maakte hij 36 doelpunten.

Godenzonen en Red Devils

Van de Beek wordt de achtste speler die zowel voor Ajax als Manchester United is uitgekomen. Arnold Mühren, Jesper Olsen, Fank Stapleton, Jaap Stam, Edwin van der Sar, Zlatan Ibrahimovic en Daley Blind gingen hem voor. Timothy Fosu-Mensah is lid van de huidige selectie van Manchester United maar speelde nooit een wedstrijd in het eerste van Ajax. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020
Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020