Samenvattingen: Zeges Utrecht, ADO en Twente; goal Chong tegen Groningen Published on 8/29/2020 | By fox sports

Een hele drukke voetbalzaterdag. Zo ging FC Utrecht op bezoek bij PEC Zwolle en ontving ADO Den Haag op de nieuwe grasmat AZ. FC Twente oefende thuis tegen Holstein Kiel, FC Groningen speelde in Duitsland tegen Werder Bremen.

Danilo en Jeremejeff goud waard voor FC Twente 

Danilo heeft een uitstekend debuut achter de rug voor FC Twente. De huurling van Ajax scoorde tweemaal in het oefenduel met Holstein Kiel (3-2). De winnende treffer kwam op naam van een andere nieuwkomer; Alexander Jeremejeff maakte in de slotfase de 3-2. In de Grolsch Veste waren geen toeschouwers welkom.

Debuut Elia en Mahi

FC Utrecht heeft een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle gewonnen (2-0). Bart Ramselaar en Emil Bergström maakten de doelpunten in de hoofdstad van Overijssel. Eljero Elia debuteerde na rust voor FC Utrecht, net als de eveneens aangetrokken Mimoun Mahi. Het was de eerste wedstrijd op het nieuw aangelegde veld met natuurgras in Zwolle.

Chong trefzeker tegen FC Groningen

Werder Bremen was duidelijk een maatje te groot voor FC Groningen. Na een wervelende eerste helft bepaalde United-huurling Tahith Chong al in de 34e minuut de eindstand: 4-0. 

ADO dankzij debutant Arweiler langs AZ

AZ en oefenwedstrijden, het blijft deze voorbereiding een ietwat ongelukkige combinatie. Ook ADO Den Haag wist van de ploeg van Arne Slot te winnen. De enige goal kwam op naam van Utrecht-huurling Jonas Arweiler. Bij AZ kregen Calvin Stengs en Ron Vlaar rust. 

Heerenveen verliest bij rentree Veerman

Henk Veerman heeft een ongelukkige rentree beleefd bij Heerenveen. Tegen VfL Osnabrück, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga, werd met 2-0 verloren. (FOX Sports/ANP)

Highlighted

Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020
Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020