Emmen verlaat degradatiezone na dubbelslag Cavlan Published on 4/7/2019 | By fox sports

FC Emmen heeft thuis met 2-0 gewonnen van sc Heerenveen. Voormalig Heerenveen-speler Caner Cavlan was de grote man met twee goals. Door de zege stijgt Emmen naar de vijftiende plaats in de Eredivisie.

sc Heerenveen startte in Emmen zonder de geblesseerde routinier Stijn Schaars, Jizz Hornkamp en Dennis Johnsen werden verwezen naar de bank. Dat drietal werd vervangen door Pelle van Amersfoort, Doke Schmidt en Nemanja Mihajlovic. Dick Lukkien had bij Emmen een plek ingeruimd voor Hilal Ben Moussa in plaats van Alexander Bannink zodat Anco Jansen zich volledig op zijn aanvallende taken kon richten.

Die zet pakte goed uit, Jansen was in de eerste helft de grote animator van FC Emmen. Tegen een dramatisch spelend sc Heerenveen zorgde hij voor de creatieve impulsen en was hij bijna elke gevaarlijke aanval betrokken. Warner Hahn hield Jansen in de tiende minuut nog van scoren na een schot met links, maar vlak voor rust moest de Heerenveen-doelman alsnog capituleren. Hahn bracht redding op een schot van Jansen, maar voormalig sc Heerenveen-speler Caner Cavlan benutte met het hoofd de rebound: 1-0. 

Wanprestatie Heerenveen

Omdat Luciano Slagveer en Cavlan zelf in de eerste helft drie kansen om zeep hielpen, bleef de schade bij rust relatief gezien beperkt voor Heerenveen. De Friezen leverden een regelrechte wanprestatie op het kunstgras in Emmen. In de 45e minuut kwam sc Heerenveen tot hun eerste schot van de wedstrijd, de laatste keer dat de Friezen zo lang op hun eerste schot moesten wachten was op 14 april 2012 tegen N.E.C., toen ze pas na 57 minuten tot hun eerste schot kwamen. 

Met Dennis Johnsen voor Mihajlovic probeerde Olde Riekerink zijn ploeg in de tweede helft wat nieuw leven in te blazen. Ook met Johnsen konden de bezoekers nauwelijks imponeren. Ajax-target Kjell Scherpen hoefde slechts in te grijpen bij een afstandsschot van Michel Vlap. De andere topscorer Sam Lammers kwam helemaal niet in het stuk voor. 

Hahn deelt in malaise

De speler van Heerenveen die als enige een voldoende leek te gaan halen was Hahn, tot de doelman in de 75ste minuut op zeer knullige wijze de bal door zijn benen glippen na een houdbaar schot van Cavlan: 2-0. Die klap kwamen de bezoekers niet meer te boven. Heerenveen verliest door de nederlaag de aansluiting naar de plekken die recht geven op play-offs voor Europees voetbal. Emmen heeft nu een buffer van twee punten naar plaats zestien. (FOX Sports

 

Highlighted

Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020
Eredivisie
Eredivisie on the hunt for the greatest shirt of all time Published on 4/16/2020
Eredivisie
Video recorded by 18 Eredivisie captains: “Now we are applauding you” Published on 3/24/2020
Eredivisie
Eredivisie matches suspended until April 6 Published on 3/12/2020