Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie liggen stil tot 1 juni Published on 3/31/2020 | By fox sports

De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie liggen tot minimaal 1 juni stil. Dat vertelde premier Mark Rutte na afloop van de persconferentie over aanvullende maatregelen van het kabinet voor de bestrijding van het coronavirus.

Het spelen van wedstrijden zonder publiek is niet toegestaan tot 1 juni. Clubs uit het betaalde voetbal kregen op 12 maart te horen dat ze tot komende maandag 6 april niet meer in actie mochten komen. De aanvullende maatregelen gelden voor alle sportclubs.

 KNVB

De UEFA bespreekt woensdag met de Europese voetbalbonden, waaronder dus de KNVB, over de situatie van de competities. De KNVB meldt dat de uitkomsten van de vergadering belangrijk zijn voor het Nederlands voetbal omdat de bond de competities zo veel mogelijk eenduidig op wil trekken met andere Europese competities. 

De KNVB beseft dat het niet uitspelen van het huidige seizoen ook tot de mogelijkheden behoort. De bond zal proberen een weg te vinden om de competities uit te spelen die past binnen de kaders van de overheid en de adviezen van de UEFA. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Robben out of retirement to join FC Groningen Published on 6/29/2020
Eredivisie
New Eredivisie season to start in september Published on 6/26/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020