FC Groningen passeert VVV-Venlo na spectaculair onderling duel Published on 3/3/2019 | By fox sports

FC Groningen blijft klimmen op de ranglijst. De ploeg van Danny Buijs passeerde VVV-Venlo na een 3-2 overwinning in het onderlinge duel. Beide ploegen eindigden met tien man.

Groningen is bezig aan een opmerkelijke opmars na de winterstop. De noorderlingen verloren maar één wedstrijd in 2019, een 2-1 nederlaag bij koploper PSV. Met zestien punten uit de zeven gespeelde wedstrijden is de eerdere degradatiekandidaat nu terug te vinden op de achtste plaats.

De thuisploeg moest tegen VVV-Venlo wel terugkomen van een achterstand. Danny Post opende na twintig minuten de score met een schitterende pegel van afstand.

Met dank aan Mimoun Mahi ging Groningen alsnog met een voorsprong de rust in. De aanvaller was twee keer trefzeker vanaf de penaltystip na een handsbal en een onnodige overtreding van Peniel Mlapa.

Rood

Tussen de twee strafschoppen door kwam VVV ook nog eens met tien man te staan. Na ingrijpen van de VAR zag Moreno Rutten na een half uur rood, nadat hij ogenschijnlijk per ongeluk op de voet van zijn tegenstander was gaan staan.

Mlapa maakte meteen na rust zijn foutje goed. De spits uit Togo schoot de 2-2 binnen na gepruts achterin bij Groningen.

Iliass Bel Hassani zorgde er na ruim een uur voor dat Groningen alsnog de punten in eigen huis hield. Met een droge knal van afstand zette hij de 3-2 eindstand op het bord.

Ritsu Doan haalde het laatste fluitsignaal niet. De jonge Japanner kreeg in zijn vijftigste Eredivisie-wedstrijd rood na een tweede gele kaart in de slotfase.  (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Eredivisie fixtures for 2019/20 announced Published on 6/14/2019
Eredivisie
Alex Tielbeke standing down as director of Eredivisie CV & EMM Published on 6/13/2019
Eredivisie
Towards smoke-free stadiums Published on 6/5/2019
Eredivisie
De Graafschap wins edivisie national championship Published on 5/24/2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIE PLAYER OF THE SEASON 2018/2019 Published on 5/16/2019