FC Groningen presenteert nieuwe aanvaller: Parma-huurling Da Cruz Published on 10/3/2020 | By fox sports

FC Groningen heeft de 23-jarige Alessio Da Cruz gepresenteerd. De aanvaller wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van het Italiaanse Parma. Groningen heeft in de huurovereenkomst een optie tot koop bedongen.

Dat Da Cruz dit seizoen in FC Groningen-shirt gaat spelen, is op z'n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. PEC Zwolle was namelijk al in kannen en kruiken met de aanvaller, en zou hem gaan huren van Parma. Maar terwijl PEC nog op de laatste formaliteiten wachtte vertrok Da Cruz plots naar FC Groningen.

In Groningen zijn ze maar wat blij, zo ook technisch directeur Mark-Jan Fledderus: "Alessio is een talentvolle aanvaller, die creativiteit en snelheid toevoegt aan de selectie. Hij geeft ons extra opties voorin en kan op verschillende aanvallende posities uit de voeten. Hij heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd al de nodige ervaring opgedaan in verschillende voetballanden. Alessio spreekt de taal en kent de Eredivisie waardoor hij zich hopelijk snel kan aanpassen in Groningen en zijn talent hier verder kan ontwikkelen."

Alessio Da Cruz werd op 18 januari 1997 geboren in Almere en debuteerde op 17-jarige leeftijd in het betaald voetbal bij FC Twente. Hij speelde in Nederland ook voor FC Dordrecht.

In 2017 vertrok de creatieve aanvaller naar Italië, waar hij een contract tekende bij Novara Calcio, uitkomend in de Serie B. Kort daarna contracteerde competitiegenoot Parma de voormalig jeugdinternational van Oranje. Aan het einde van zijn eerste Italiaanse seizoen promoveerde Da Cruz met Parma naar de Serie A.

Na uitleenbeurten aan de Italiaanse clubs Spezia en Ascoli werd Da Cruz het afgelopen halve seizoen verhuurd aan het Engelse Sheffield Wednesday, uitkomend in het Championship. (FOX Sports

Highlighted

Eredivisie
Ajax convincing and effortless against Heracles Published on 11/24/2020
Eredivisie
AZ launches University Published on 11/24/2020
Eredivisie
KPN returns as Official Partner eDivisie Published on 11/16/2020
Eredivisie
Former PSV chairman Harry van Raaij dies aged 84 Published on 11/16/2020
Eredivisie
New eDivisie season starts november 17th Published on 11/10/2020