FC Twente blijft ongeslagen na gelijkspel tegen FC Emmen Published on 10/3/2020 | By fox sports

FC Twente - FC Emmen is zaterdagavond geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De ploeg van trainer Ron Jans blijft daardoor ongeslagen in de Eredivisie, Emmen wacht nog altijd op de eerste zege van het seizoen.

FC Twente was onder Jans prima begonnen aan het nieuwe seizoen, met zeven punten uit de eerste drie duels. Maar een derde zege zat er, thuis tegen FC Emmen, niet in.

De Tukkers kwamen vlak na rust op voorsprong via Vaclav Cerny. Hij heeft nu gescoord in drie Eredivisie-duels op rij.

Invaller Anco Jansen, De Messi van de Meerdijk, was vervolgens belangrijk voor Emmen. Na zijn mooie actie kon Michael de Leeuw in de rebound de 1-1 maken. De 33-jarige De Leeuw maakte in zijn laatste vijf Eredivisie-duels vier doelpunten.

FC Twente heeft door het gelijkspel acht punten uit vier duels. FC Emmen vinden we met twee punten terug in het rechterrijtje.

Bijl blijft mogelijk bij FC Emmen

Emmen-rechtsback Glenn Bijl staat in de belangstelling van FC Utrecht, nu Sean Klaiber naar Ajax is vertrokken. Toch denkt Bijl niet dat hij zijn laatste wedstrijd voor de club uit Drenthe heeft gespeeld. "Er zijn geen deals", aldus Bijl tegenover FOX Sports. Toch hoopt de 25-jarige verdediger stiekem dat het nog rond komt. Want over Utrecht zegt hij: "Mooie club, mooi podium. Kijk wat Klaiber kan bereiken. Maar ik heb het bij Emmen ook niet slecht. Het zou leuk zijn maar ik ben hier ook heel blij."

 

Jans in Goedemorgen Eredivisie

FC Twente-trainer Ron Jans is zondagochtend te gast in het programma Goedemorgen Eredivisie, om 10.00 uur LIVE op FOX Sports 1.

(FOX Sports

Highlighted

Eredivisie
Ajax convincing and effortless against Heracles Published on 11/24/2020
Eredivisie
AZ launches University Published on 11/24/2020
Eredivisie
KPN returns as Official Partner eDivisie Published on 11/16/2020
Eredivisie
Former PSV chairman Harry van Raaij dies aged 84 Published on 11/16/2020
Eredivisie
New eDivisie season starts november 17th Published on 11/10/2020