'Feyenoord belooft Kuijt hoofdtrainerschap' Published on 5/27/2020 | By fox sports

Dirk Kuijt is in beeld om mogelijk na volgend seizoen hoofdtrainer te worden van Feyenoord. Zaakwaarnemer Rob Jansen en technisch directeur Frank Arnesen bevestigen dat de Rotterdamse club plannen heeft met de 39-jarige Katwijker.

Zowel Jansen als technisch directeur Frank Arnesen hebben aan RTV Rijnmond laten weten dat er met Kuijt is afgesproken dat hij hoofdtrainer wordt van Feyenoord. Arnesen ontkent echter dat al vaststaat wanneer de voormalige international wordt aangesteld. "Er is nooit afgesproken per wanneer dat zal zijn."

Wel bevestigt de technisch directeur dat Kuijt wordt klaargestoomd voor een functie als hoofdtrainer van de Rotterdammers. "Hij is hard bezig het vak te leren en het is inderdaad de bedoeling dat hij op termijn trainer wordt. Die afspraken lagen er al voordat ik hier in januari begon. Maar ik sta daar ook achter. Ik heb zelf bij PSV meegemaakt dat Phillip Cocu zo werd klaargestoomd en bij Feyenoord hebben ze goede ervaringen met Giovanni van Bronckhorst".

Kuijt heeft nog geen ervaring als hoofdtrainer. Wel fungeerde hij als assistent bij Quick Boys en was hij de eindverantwoordelijke bij Feyenoord onder-19. Feyenoord verlengde in april nog het contract van hoofdtrainer Dick Advocaat met een jaar. De 'Kleine Generaal' begint komend seizoen aan zijn tweede jaar bij Feyenoord, dit seizoen was hij uiterst succesvol als opvolger van Jaap Stam.

Assistent John de Wolf - die een doorlopend contract heeft - Alfons Groenendijk en oud-Feyenoorder Henrik Larsson zouden Kuijt moeten gaan assisteren bij Feyenoord. Larsson zit momenteel zonder club. Groenendijk is eveneens clubloos en kon al tekenen bij de Rotterdamse club, maar bedankte voor een functie als trainer van de onder-21 van Feyenoord. 

"Ik heb een goed gesprek gehad met technisch directeur Frank Arnesen. Er was wel een 'click', maar onder-21 wil ik nog niet doen. Ik heb de laatste zes jaar op het hoogste niveau gewerkt en die ambitie heb ik nog steeds. Over een eventueel assistentschap en Dirk Kuijt hebben we niet gesproken", aldus Groenendijk tegenover FOX Sports. Hij sluit die functie echter niet uit: "Dat heb ik bij Ajax namelijk ook gedaan onder Henk ten Cate en dat beviel goed." (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Antony named Eredivisie Player of the Month Published on 1/7/2021
Eredivisie
Endemol’s stake in Eredivisie Media & Marketing sold to league Published on 1/5/2021
Eredivisie
Davy Klaassen is named Eredivisie Player of the Month Published on 12/4/2020
Eredivisie
Ajax convincing and effortless against Heracles Published on 11/24/2020
Eredivisie
AZ launches University Published on 11/24/2020