Heracles vergroot zorgen Feyenoord in aanloop naar Klassieker Published on 10/20/2019 | By fox sports

Feyenoord heeft in aanloop naar De Klassieker niet weten te winnen van Heracles Almelo: 1-1. De kunststukjes van Jens Toornstra voor rust en Orestis Kiomourtzoglou na rust waren schaarse hoogtepunten in De Kuip.

Feyenoord, met verdediger Marcos Senesi en aanvaller Nicolai Jørgensen voor de eerste keer in het basisteam, startte in een laag tempo. Ook Heracles toonde weinig agressie en snelheid. Verdediger Dario van den Buijs was bij de Tukkers de vervanger van Robin Pröpper, die in de warming-up moest afhaken.

De treffer van Toornstra kwam onverwacht. Hij haalde op twintig meter van het doel hard uit (1-0). Daarna vervielen beide teams weer in rommelig en traag spel. In het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er plotseling van alles.

Eerst miste Dabney dos Santos namens de bezoekers de eerste grote kans (voorlangs). Daarna wist met name Luis Sinisterra zich geen raad met enkele vrije schietkansen. Ook ploeggenoot Steven Berghuis faalde in de afwerking. Hij droeg de aanvoerdersband, aangezien verdediger Eric Botteghin reserve was.

Heracles begon sterk aan de tweede helft. De Braziliaan Mauro Júnior liet een fraaie kans op de gelijkmaker liggen (naast). Na ruim een uur was het alsnog raak voor de bezoekers. Kiomourtzoglou, aangespeeld door een hakje van Mauro Júnior, bekroonde een krachtige solo met een trefzeker schot (1-1).

Daarna tikte Kenneth Vermeer een schot van de Zuid-Amerikaan uit zijn doel. De Duitser Lennart Czyborra voorkwam op de doellijn in de 83ste minuut met een uiterste poging een vrijwel zekere treffer van Ridgeciano Haps. Invaller Luciano Narsingh stuitte nadien nog op doelman Janis Blaswich.

Feyenoord haalde uit de laatste vijf competitieduels slechts vijf punten. De kampioen van 2017 moest vooralsnog op de ranglijst genoegen nemen met de tiende plek. Heracles staat op de negende plaats met één punt meer.

Pittige week

Feyenoord speelt donderdag voor de Europa League in Zwitserland tegen Young Boys. Komende zondag wacht in Amsterdam de Klassieker tegen Ajax. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Cyriel Dessers named as Player of the Month Published on 12/4/2019
Eredivisie
ADO Den Haag makes dreams come true for Kimberley (13) with G-Storks Published on 12/3/2019
Eredivisie
Racism? Then we won't play football Published on 11/22/2019
Eredivisie
More than 550,000 eDivisie views in two days Published on 11/15/2019
Eredivisie
Donyell Malen visits the PSV Amputation Team Published on 11/5/2019