Feyenoord gaat met "volle kracht" voor nieuw stadion, wel een jaar uitstel Published on 12/10/2019 | By fox sports

Feyenoord gaat door met de plannen voor een nieuw stadion. Als er medio 2020 groen licht wordt gegeven, mikt de Rotterdamse club op de opening van het nieuwe onderkomen in 2025.

Dat is een jaar later dan gepland. Bij de presentatie van de plannen, drie jaar geleden, werd over 2022 of 2023 gesproken. 

Feyenoord maakte het nieuws over het voortgang van het stadiondossier bekend op de clubwebsite: "De directies en Raden van Commissarissen van Stadion en BVO hebben dinsdagmiddag in een gezamenlijke vergadering over het stadiondossier geconcludeerd dat er nog veel werk te doen is. Beide organisaties hebben in goede samenwerking besloten de werkzaamheden om het stadionplan te realiseren met volle kracht voort te zetten." 

"Tijdens de bijeenkomst is vastgesteld dat, bij groen licht medio 2020, het nieuwe stadion haar deuren opent in de zomer van 2025, één jaar later dan tot op heden gepland."

"De latere openingsdatum is vooral het gevolg van de extra tijd die nodig is voor de aanvraag van de benodigde vergunningen. Ook is er meer tijd nodig voor de verwerving van gronden en uitplaatsing van huidige eigenaren en huurders. Uiteraard wordt de aangepaste planning binnenkort besproken met de gemeente Rotterdam en andere betrokken partijen."

De gesprekken over de komst van een nieuw stadion in Rotterdam zijn al jaren aan de gang en zorgen voor verdeeldheid onder de achterban. Het stadion, dat plaats moet gaan bieden aan 63.000 toeschouwers, is onderdeel van een groot gebiedsontwikkelplan: Feyenoord City. In september werd het definitieve ontwerp gepresenteerd. De betrokken partijen gaan beoordelen of dit ontwerp voldoet aan het eisenpakket en de afgesproken bouwsom.

Mark Koevermans, de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord, zei onlangs tijdens zijn presentatie dat Feyenoord alleen een nieuw stadion laat bouwen als aan alle voorwaarden wordt voldaan. Zo moeten de totale kosten niet meer dan 440 miljoen euro bedragen en wil Feyenoord als vaste bespeler jaarlijks minimaal 25 miljoen euro uit de exploitatie van het stadion ontvangen.

Alle betrokken partijen, waaronder ook de gemeente Rotterdam, zijn hard bezig om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen. "Als het allemaal klopt, willen we heel graag een nieuw stadion", zegt Koevermans. "Maar alleen onder de voorwaarde dat het goed is voor Feyenoord." (FOX Sports/ANP)

Highlighted

Eredivisie
Former Ajax defender Barry Hulshoff (73) passed away Published on 2/18/2020
Eredivisie
PEC Zwolle wins eDivisie season I, € 50,000 prize Published on 2/15/2020
Eredivisie
Live: the eDivisie finals with English commentary Published on 2/14/2020
Eredivisie
Ajax and Chelsea reach agreement for Ziyech Published on 2/13/2020
Eredivisie
FC Groningen: Pioneer of frame football Published on 2/11/2020