Geen Hake-effect, Ajax eenvoudig langs Utrecht Published on 11/8/2020 | By fox sports

Ajax heeft zondag in De Galgenwaard gewonnen van FC Utrecht. Trainer Erik ten Hag won met de Amsterdammers op bezoek bij zijn oude club: 0-3.

Utrecht, dat deze week trainer John van den Brom plotseling zag vertrekken naar KRC Genk, stond onder leiding van interimcoach René Hake. De veelbesproken Maarten Paes kreeg van Hake weer de voorkeur onder de lat ten koste van Thijmen Nijhuis.

Na een eerste helft zonder doelpunten brak Davy Klaassen in de 62ste minuut de ban. Dusan Tadic benutte negen minuten later een strafschop. De ingevallen Quincy Promes bepaalde in blessuretijd de eindstand op 0-3.

Ajax blijft dankzij de overwinning koploper in de Eredivisie. Vitesse kan zondag in punten gelijk komen als FC Emmen wordt verslagen.

Ajax beleeft de beste competitiestart sinds het seizoen 2006/2007, toen het na acht duels ook op 21 punten stond. Bij Ajax viel Antony geblesseerd uit. De Braziliaan ging in de rust met een hamstringblessure naar de kant. Bij FC Utrecht zat René Hake als interim-trainer op de bank. Hij verving John van den Brom die naar KRC Genk is vertrokken. (FOX Sports/ANP)

Highlighted

Eredivisie
Antony named Eredivisie Player of the Month Published on 1/7/2021
Eredivisie
Endemol’s stake in Eredivisie Media & Marketing sold to league Published on 1/5/2021
Eredivisie
Davy Klaassen is named Eredivisie Player of the Month Published on 12/4/2020
Eredivisie
Ajax convincing and effortless against Heracles Published on 11/24/2020
Eredivisie
AZ launches University Published on 11/24/2020