Gerenoveerd Heerenveen begint uitstekend aan Eredivisie Published on 9/12/2020 | By fox sports

sc Heerenveen is de eerste koploper in de Eredivisie. De gerenoveerde Friese ploeg won in eigen huis van Willem II: 2-0.

Bij Heerenveen stonden er, mede door een blessure bij Mitchell van Bergen, slechts vier spelers op het veld die ook 7 maart 2020 aan de aftrap stonden bij het laatste officiële duel van de Friezen. De op het oude nest teruggekeerde Erwin Mulder en Henk Veerman hadden een basisplaats net als lastminute-aanwinsten Oliver Batista Meier en PaweÅ‚ Bochniewicz. 

Willem startte met de droomvoorhoede van vorig seizoen, maar moest in de achterhoede improviseren. Dries Saddiki, normaal gesproken middenvelder, startte als rechtsback, linksback Miquel Nelom speelde in het centrum en de 21-jarige Duitse debutant Derrick Kohn begon als linkervleugelverdediger. 

Trefzekere verdedigers

Heerenveen dat op 29 november 2019 voor het laatst thuis had gewonnen in de Eredivisie en alle wedstrijden in de voorbereiding verloor, kwam in het nieuwe seizoen wel goed voor de dag. 

Lucas Woudenberg zorgde in de 22ste minuut voor een opsteker door de 1-0 binnen te prikken na een goede combinatie met de jonge linksbuiten Arjen van der Heide. De Poolse aanwinst Bochniewicz knikte de thuisploeg in de tweede helft definitief naar de zege met een knappe kopbal: 2-0. Willem II kwam niet verder dan een afgekeurde goal van Vangelis Pavlidis. 

(FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020
Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020