Geen steun vanuit Den Haag voor hele betaald voetbalsector Published on 7/3/2020 | By fox sports

Er komt vanuit de regering geen steun voor de hele betaald voetbalsector. Dat werd bekend tijdens een gesprek tussen sportminister Martin van Rijn en KNVB-directeur Eric Gudde, waarbij ook vertegenwoordigers van de Eredivisie en eerste divisie aanschoven.

"Er wordt per club bekeken wat er zelf al is gedaan en wat eventueel nodig is voor de toekomst", aldus Gudde. "De volgende stap is om nu per club inzichtelijk te maken wat ze zelf al hebben gedaan, op basis van richtlijnen die we komende week samen gaan opstellen met het ministerie. Als laatste loket kan de rijksoverheid dan een rol spelen. Ze hebben aangegeven hier open, constructief en welwillend naar te gaan kijken."

"Als betaald voetbal zijn we blij met deze volgende stappen", stelt Gudde. "We hebben alle vertrouwen dat we er samen kunnen uitkomen. Den Haag erkent het maatschappelijk belang van het betaald voetbal."

De KNVB leverde begin deze maand een reddingsplan van maximaal 140 miljoen euro voor het profvoetbal in bij de minister. Dat bedrag valt veel lager uit omdat er waarschijnlijk tijdens de competitiestart half september al toeschouwers in stadions zitten.

"De minister vond het een realistisch en gedegen plan", laat Gudde weten. "Het plan is goed ontvangen in Den Haag. We hebben goede gesprekken gevoerd over de specifieke positie van onze bedrijfstak. Den Haag staat open voor een volgende stap en doet logischerwijs wat er verwacht kan worden, alleen moet het in praktijk ook uitvoerbaar en werkbaar zijn." (FOX Sports/ANP)

Highlighted

Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020
Eredivisie
Eredivisie One To Watch: A data-driven top 10 by SciSports Published on 9/1/2020
Eredivisie
Robben wants to be Groningen ever-present after retirement U-turn Published on 9/1/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020