Huurlasten FC Groningen een jaar opgeschort Published on 6/24/2020 | By fox sports

FC Groningen heeft het komende jaar uitstel van betaling gekregen van Euroborg NV. De club deed enkele weken geleden het verzoek tot uitstel vanwege de financiele consequenties van de coronamaatregelen.

De gemeente Groningen is de enige aandeelhouder van Euroborg NV. De gemeente en Euroborg NV besloten gezamenlijk de rente, aflossing en het huurcontract met een jaar op te schuiven.

Algemeen directeur Wouter Gudde was uiteraard blij met de beslissing. “Toen de ernst van de coronacrisis een ieder duidelijk werd, konden we al snel constateren dat ook FC Groningen het zonder hulp van supporters, sponsors en andere stakeholders heel lastig zou gaan krijgen. Naast bezuinigingen en het moeten treffen van harde interne maatregelen, hebben wij daarop bij stadioneigenaar Euroborg NV het verzoek tot uitstel en afstel gedaan voor de huur van de huisvesting van de club”, aldus Gudde op de website van de club.

“Via een campagne hebben we daarna ook de steun van supporters en sponsors gevraagd. Die hebben hierop tot nu toe zeer positief gereageerd en ons werkelijk heel goed geholpen, al zijn we er nog niet. Nu ook de gemeente zich in positieve zin bereid heeft verklaard ons verlichting te geven, kunnen we alleen maar stellen dat veel mensen in en om de club het heel goed voor hebben met FC Groningen en dat de club er voor veel mensen echt toe doet. Dat vermoeden hadden we al wel, maar het is fantastisch om te zien dat in zeer moeilijke tijden dit in woord en gebaar wordt bevestigd.” (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ziggo & FOX Sports agree carriage deal in time for Eredivisie season Published on 7/30/2020
Eredivisie
Eredivisie adds new kick-off time Published on 7/24/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020