Justin Bijlow uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de Maand Published on 4/30/2021 | By ESPN

Timber uitgeroepen tot Speler U21 van de Maand

 Justin Bijlow is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. In de maand april heeft de Feyenoord-doelman volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd. Ajacied Jurriën Timber wint voor het eerst de prijs voor Speler U21 van de Maand. Ajax is met vier spelers hofleverancier in het Elftal van de Maand.

In de afgelopen drie speelrondes hield de 23-jarige doelman Feyenoord op de been in de strijd om plek vier in de Eredivisie. Een belangrijke plek: een vierde eindnotering geeft recht op een ticket in de UEFA Europa Conference League, terwijl de nummer vijf play-offs speelt.

De Rotterdammers (5) wisten in april het gat met Vitesse (4) te verkleinen tot twee punten, na de winst op Fortuna Sittard (2-0) en FC Utrecht (1-2). Een belangrijke stap kon afgelopen zondag gezet worden, echter eindigde de ontmoeting tussen Feyenoord en Vitesse in een remise (0-0).

Uitstekende maand

Bijlow kan desondanks terugkijken op een uitstekende maand. De doelman hield 15 van de 16 schoten in april tegen en noteerde twee clean sheets. Enkel teamgenoot Leroy Fer wist de doelman te verschalken met een eigen doelpunt tegen FC Utrecht. "Deze prijs geeft aan dat ik de laatste tijd goed bezig ben, dat is een mooie erkenning. Het is aan mij nu de taak om dat tot aan het einde van het seizoen door te zetten", liet Bijlow in een reactie weten. 

Ook in de wedstrijd tegen Vitesse stond Bijlow zijn mannetje met zeven reddingen en een clean sheet. Naast een uitverkiezing tot Man of the Match leverde het Bijlow een persoonlijk record op in de Eredivisie. Hij was de eerste Feyenoord-keeper met zoveel reddingen in de Eredivisie sinds Kenneth Vermeer (8 tegen PSV op 15 december 2019).

Voor Justin Bijlow is het zijn eerste Speler van de Maand-prijs. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Robin van Persie, de laatste Feyenoorder die de prijs won in augustus 2018. Eerder dit seizoen namen Bijlow's teamgenoten Lutsharel Geertruida (september 2020 en januari 2021) en Orkun Kökçü (maart 2021) de prijs voor Speler U21 van de Maand in ontvangst.

Elftal van de Maand 
Ajax is met vier spelers hofleverancier in het Elftal van de Maand. Naast Jurriën Timber hebben ook Davy Klaassen, Lisandro Martínez en Edson Álvarez een plek in het elftal verdiend. Feyenoord en de verrassing van de afgelopen weken, FC Emmen, volgen beiden met twee spelers. PSV, Vitesse en FC Utrecht leveren elk één speler voor het Elftal van de Maand.

Het volledige Elftal van de Maand april: Justin Bijlow (Feyenoord), Jurriën Timber (Ajax), Riechedly Bazoer (Vitesse), Lisandro Martínez (Ajax), Philipp Max (PSV), Edson Álvarez (Ajax), Davy Klaassen (Ajax), Sergio Peña (FC Emmen), Steven Berghuis (Feyenoord), Michael de Leeuw (FC Emmen) en Gyrano Kerk (FC Utrecht).

Highlighted

Eredivisie
Nominations for Eredivisie Player of the Year and U21 Player of the Year announced Published on 5/28/2021
Eredivisie
Owen Wijndal named Eredivisie Player of the Month Published on 5/21/2021
Eredivisie
Mohammed Kudus is U21 Player of the Month Published on 5/21/2021
Eredivisie
Utilizing insights from tracking and event data to serve the next generation of football fans Published on 5/18/2021
Eredivisie
Eredivisie will award Willy van der Kuijlen trophy to top scorers Published on 5/7/2021