Matchwinner Martins Indi brengt AZ richting subtop Published on 11/22/2020 | By fox sports

AZ heeft voor de derde keer op rij een overwinning geboekt in de Eredivisie. Na een moeizame start met vijf gelijke spelen, heeft de ploeg van Arne Slot de weg omhoog gevonden. Door een minieme 1-0 zege op FC Emmen is AZ nu de nummer zeven.

Slot startte met Albert Gudmundsson in de spits en daardoor zat Myron Boadu op de bank. De Alkmaarders kwamen na elf minuten spelen op voorsprong. Bruno Martins Indi wist de bal binnen te werken: 1-0. Het was voor de centrale verdediger de eerste goal in de Eredivisie sinds 29 september 2013, toen namens Feyenoord thuis tegen ADO den Haag.

In de tweede helft bleef de tweede goal voor AZ lang uit. Na een uur spelen kreeg Lucas Bernadou, die voor het eerst in de basis stond bij FC Emmen, een rode kaart. De Franse middenvelder ging op de enkels staan van Jonas Svensson. De bezoekers werden met een man minder echter wel gevaarlijk. Een inzet van Miguel Araujo werd ternauwernood van de lijn gehaald en Michael de Leeuw zag een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. 

AZ staat met veertien punten op de zevende plaats in de Eredivisie. De achterstand op koploper Ajax bedraagt tien punten, maar AZ heeft nog een wedstrijd tegen FC Utrecht tegoed. 

De degradatiezorgen voor FC Emmen nemen verder toe. De ploeg van Dick Lukkien staat voorlaatste met drie punten.
(FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Antony named Eredivisie Player of the Month Published on 1/7/2021
Eredivisie
Endemol’s stake in Eredivisie Media & Marketing sold to league Published on 1/5/2021
Eredivisie
Davy Klaassen is named Eredivisie Player of the Month Published on 12/4/2020
Eredivisie
Ajax convincing and effortless against Heracles Published on 11/24/2020
Eredivisie
AZ launches University Published on 11/24/2020