Moneyball-held Beane koopt aandelen AZ Published on 9/4/2020 | By fox sports

AZ heeft een kleine vijf procent van de aandelen verkocht aan Billy Beane. De Amerikaanse honkbalpionier is al sinds 2015 adviseur van de club.

Beane werd bekend door het boek Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game van Michael Lewis. In het boek volgde Lewis het armlastige Oakland Athletic dat ondanks beperkte financiële middelen toch meedeed om de prijzen. Hoofdrolspelers in het boek zijn Billy Beane en cijferkoning Paul DePodesta. Beane, is nog steeds de  Executive Vice President van de Athletics.

Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, kent Beane nog uit zijn tijd als honkballer in de Major League: "In de afgelopen vijf jaar heeft Billy als adviseur veel bijgedragen aan AZ. De diepte en breedte van zijn kennis is een troef. We zijn nu tot een goede manier gekomen om een duurzaam partnerschap af te sluiten. Billy speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze visie en strategie."

AZ had alle aandelen in eigen bezit. De club nam de aandelen tien jaar geleden, na het faillissement van de DSB Bank, over van oud-voorzitter Dirk Scheringa. (FOX Sports)

 

 

Highlighted

Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020
Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020