NAC grijpt in extremis broodnodige driepunter bij Excelsior Published on 4/3/2019 | By fox sports

NAC Breda heeft woensdagavond een broodnodige zege geboekt in de Eredivisie. Uit bij Excelsior kroonde Menno Koch zich in extremis tot matchwinner: 1-2.

NAC is hekkensluiter in de Eredivisie, Excelsior scoorde sinds 17 februari 2019 niet meer in de Eredivisie. Mounir El Hamdaoui bracht daar aan het eind van de eerste helft verandering in, want de ervaren spits van de ploeg van Adrie Poldervaart zette de thuisploeg op voorsprong. 

Met een 1-0 stand ging Excelsior ook rusten, maar na de thee moest de nummer vijftien uit de Eredvisie een goal incasseren. Giovanni Korte gaf indraaiend voor, de bal ging langs alles en iedereen en belandde in de verre hoek: 1-1. De gelijkmaker betekende de achtste goal van de rappe aanvaller in de Eredivisie, zeven daarvan werden gemaakt in uitwedstrijden. 

Beide ploegen hadden weinig met een punt en gingen op zoek naar de overwinning. Excelsior kreeg een grote mogelijkheid, maar een poging van dichtbij na een snelle uitbraak werd gekeerd door NAC-goalie Benjamin van Leer. Het bleek een belangrijke redding, want in blessuretijd dompelden de Brabanders Excelsior in rouw.

Een corner werd binnen geknikt door Koch, die met zijn tweede Eredivisie-goal NAC de overwinning bezorgde. Door de winstpartij is het gat tussen NAC en nummer zeventien FC Emmen nog vier punten, Excelsior staat slechts één boven de nacompetitiestreep. (FOX Sports

Highlighted

Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIE PLAYER OF THE SEASON 2018/2019 Published on 5/16/2019
Eredivisie
Martin Ødegaard named as Player of the Month for April Published on 5/2/2019
Eredivisie
Heracles Almelo wins Xbox season eDivisie Published on 4/26/2019
Eredivisie
Eredivisie to play with 'Rembrandt ball' during 2019/20 season Published on 4/8/2019
Eredivisie
Dusan Tadic announced as Played of the Month Published on 4/4/2019