Officieel: Frank de Boer mag 26 spelers meenemen naar EK Published on 5/4/2021 | By ESPN

De UEFA heeft dinsdag bekend gemaakt dat de nationale selecties niet uit 23 maar uit 26 spelers mag bestaan

Frank de Boer mag drie extra spelers meenemen naar het EK. De UEFA heeft dinsdag bekend gemaakt dat de nationale selecties niet uit 23 maar uit 26 spelers mogen bestaan. De bond hoopt zo een vlot verloop van de competitie te garanderen in het licht van de corona-pandemie, zo is te lezen op de officiële website. 

Voor elk duel mogen er slechts twaalf spelers plaatsnemen op de bank, dus De Boer moet iedere wedstrijd drie spelers buiten de groep laten. Per wedstrijd mag Oranje maximaal vijf spelers in laten vallen, zoals dat dit seizoen in alle andere wedstrijden ook al het geval was.Druk speelschema
Er was veel kritiek van bondscoaches op het drukke speelschema. Dit had alles te maken met een druk voetbalseizoen vanwege corona, waardoor het EK kort volgt op de nationale competities die later dan gebruikelijk zijn begonnen. Een grotere selectie is één van de oplossingen om rekening te houden met vermoeide spelers.

Er zitten slechts dertien dagen tussen de Champions League-finale en de start van het EK. Oranje komt op 13 juni voor het eerst in actie, tegen Oekraïne. Daarna volgen groepsduels met Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni).

Highlighted

Eredivisie
Nominations for Eredivisie Player of the Year and U21 Player of the Year announced Published on 5/28/2021
Eredivisie
Owen Wijndal named Eredivisie Player of the Month Published on 5/21/2021
Eredivisie
Mohammed Kudus is U21 Player of the Month Published on 5/21/2021
Eredivisie
Utilizing insights from tracking and event data to serve the next generation of football fans Published on 5/18/2021
Eredivisie
Eredivisie will award Willy van der Kuijlen trophy to top scorers Published on 5/7/2021