Ongelukkig Utrecht-debuut Zoet bij spektakelstuk in Zwolle Published on 1/17/2020 | By fox sports

Het eerste Eredivisie-duel van 2020 is geëindigd in een gelijkspel. PEC Zwolle en FC Utrecht hielden aan een spektakelstuk in Zwolle allebei een punt over: 3-3.

Jeroen Zoet kreeg bij zijn debuut als FC Utrecht-keeper meteen drie doelpunten om zijn oren. De keeper die overkwam van PSV moest bij de eerste twee schoten op zijn doel het antwoord schuldig blijven. Mike van Duinen troefde Zoet af in de eerste helft, Kenneth Paal schoot raak met een schitterend zwabberschot van grote afstand in de tweede helft. De debuterende Utrecht-doelman tastte mis en zag de bal vlak boven zijn hoofd in het doel verdwijnen. 

Utrecht was in de eerste helft op voorsprong gekomen via een strafschop van Simon Gustafson en knokte zich in de tweede helft terug van een 2-1 achterstand naar een 2-3 voorsprong dankzij doelpunten van Gyrano Kerk en Issah Abass. Yuta Nakayama hielp het laaggeklasseerde PEC Zwolle echter alsnog aan een punt: 3-3. Bij het tegendraadse schot van de Japanner was Zoet wel volledig kansloos.

PEC heeft zeventien punten na negentien duels, Utrecht stijgt naar de zesde plaats met dertig punten uit negentien Eredivisie-wedstrijden. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020
Eredivisie
Eredivisie on the hunt for the greatest shirt of all time Published on 4/16/2020
Eredivisie
Video recorded by 18 Eredivisie captains: “Now we are applauding you” Published on 3/24/2020