Openingsduel FC Utrecht-AZ onder leiding van Makkelie Published on 9/7/2020 | By fox sports

Danny Makkelie is zaterdag de scheidsrechter bij FC Utrecht-AZ. Het duel, dat om 16:30 uur begint, is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eredivisie.

Feyenoord gaat zaterdag op bezoek bij PEC Zwolle, een wedstrijd die onder leiding staat van Bas Nijhuis. Jochem Kamphuis fluit een dag later Sparta Rotterdam-Ajax en Serdar Gzübüyük is de scheidsrechter bij FC Groningen-PSV.  

Voordat de Eredivisie begint, is Makkelie eerst nog de arbiter tijdens een duel in de Nations League. Hij leidt dinsdag de wedstrijd tussen Zweden en Portugal.

Zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo (voetinfectie) begon Portugal de Nations League zaterdag met een overtuigende zege op Kroatië: 4-1. Zweden verloor in de eigen Friends Arena met 1-0 van wereldkampioen Frankrijk. De Scandinavische ploeg ontvangt Portugal, de kampioen van Europa, dinsdag in hetzelfde stadion.

Gözübüyük heeft maandagavond in Olomouc de leiding over Tsjechië-Schotland, een duel uit de B-divisie van de Nations League. De Tsjechen wilden die wedstrijd eigenlijk niet spelen vanwege een aantal coronabesmettingen binnen de selectie.

Op last van de UEFA gaat het duel toch door. Tsjechië heeft daarop een volledig nieuwe staf en spelersgroep samengesteld. David Holoubek fungeert voor één keer als bondscoach. (FOX Sports/ANP)

FC Utrecht - AZ is zaterdag vanaf 16:30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1.

Highlighted

Eredivisie
sc Heerenveen put 15,000 teddy bears in the stands Published on 10/26/2020
Eredivisie
Ajax thrash VVV-Venlo 13-0 to break Eredivisie record Published on 10/26/2020
Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020