PEC haalt uit tegen rood aanlopend Fortuna Published on 4/7/2019 | By fox sports

PEC Zwolle heeft in eigen huis keihard uitgehaald tegen Fortuna Sittard. Tegen een tiental Fortunezen liep PEC uit naar een eclatante 5-0 zege.

Vito van Crooij, Younes Namli, Mike van Duinen en Lennart Thy (2) maakten de doelpunten voor PEC Zwolle. Van Crooij opende de score met een volley na goed voorbereidend werk van Namli. De andere doelpunten kwamen tot stand toen Fortuna met tien man heel veel ruimte weggaf. Alexei Koselev was compleet kansloos tegen een overmacht aan PEC-aanvallers en incasseerde na rust nog vier goals: 5-0.

Pechvogel Semedo

Niet Koselev, maar Lisandro Semedo was echter de grootste pechvogel in Zwolle. De Portugees werd voor de derde wedstrijd op rij gewisseld binnen vijf minuten nadat een medespeler een rode kaart had gepakt. Tegen PEC was Branislav Ninaj de schuldige, de Slowaakse verdediger vergreep zich aan Mike van Duinen en moest inrukken. In de vorige wedstrijden tegen ADO Den Haag (José Rodríguez) en Willem II (Andrija Balic) moest Fortuna ook al met tien man verder.

PEC lijkt veilig, Fortuna moet vrezen

PEC Zwolle heeft door de zege een buffer van negen punten naar plaats zestien. Fortuna was bij winst over de Zwollenaren heengegaan op de ranglijst, maar moet door de zesde nederlaag in acht duels nog vrezen voor nacompetitievoetbal. (FOX Sports)

 

Highlighted

Eredivisie
Juventus seal deal for Ajax’s De Ligt Published on 7/18/2019
Eredivisie
De Ligt out of Ajax tour as Juventus transfer beckons Published on 7/15/2019
Eredivisie
PSV bring in Lato following Angelino’s Manchester City return Published on 7/10/2019
Eredivisie
Eredivisie fixtures for 2019/20 announced Published on 6/14/2019
Eredivisie
Alex Tielbeke standing down as director of Eredivisie CV & EMM Published on 6/13/2019