PEC neemt dankzij overwinning op ADO afscheid van onderste plekken Published on 10/20/2019 | By fox sports

PEC Zwolle heeft dankzij een 3-1 overwinning op ADO Den Haag een negatieve reeks beëindigd. De ploeg van John Stegeman verloor drie Eredivisie-duels op rij, maar neemt met deze overwinning nu in ieder geval voor even afscheid van de degradatiezone.

Waar een negatieve reeks voor PEC ten einde is, duurt die bij ADO juist voort. De Hagenezen verloren de vier duels voorafgaand aan die van zondagmiddag ook al en staan met slechts zes punten op de zeventiende plek in de Eredivisie. 

De bezoekers kwamen dankzij een echte spitsengoal van Michiel Kramer nog wel op voorsprong in Zwolle. Kramer maakte zijn eerste ADO-goal sinds april 2015.

​PEC leidt voor rust comeback in

Nog voor de pauze zette Iliass Bel Hassani PEC Zwolle echter weer naast ADO. Hij kopte op aangeven van Mustafa Saymak fraai de 1-1 binnen en leidde zodoende de comeback van zijn ploeg in. 

Na de rust ging PEC namelijk vrolijke door met doelpunten maken. Reza Ghoochannejhad zag zijn 2-1 door de VAR goedgekeurd worden, aanvoerder Pelle Clement gooide vlak voor tijd met de 3-1 het duel helemaal in het slot. 

PEC klimt dankzij de overwinning naar de dertiende plek in de Eredivisie. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Antony named Eredivisie Player of the Month Published on 1/7/2021
Eredivisie
Endemol’s stake in Eredivisie Media & Marketing sold to league Published on 1/5/2021
Eredivisie
Davy Klaassen is named Eredivisie Player of the Month Published on 12/4/2020
Eredivisie
Ajax convincing and effortless against Heracles Published on 11/24/2020
Eredivisie
AZ launches University Published on 11/24/2020