Personeel Sparta pal achter sociaal akkoord Published on 5/15/2020 | By fox sports

Al het personeel van Sparta Rotterdam schaart zich achter het sociaal akkoord dat de vakbonden in de voetballerij vorige week bereikten.

Volgens Sparta hebben de spelers, trainers, directieleden, het kantoorpersoneel en de medewerkers van de jeugdopleiding unaniem ingestemd met de uitvoering van het sociaal akkoord, die onder meer bestaat uit salarisverlaging. Al het personeel heeft een indicatie gekregen van de financiƫle consequenties.

"De instemming van al het personeel is een belangrijke stap in deze periode waarin ook de steun van onze fans en sponsoren nodig zijn om Sparta door deze, voor alle voetbalclubs, moeilijke periode heen te loodsen", schrijft Sparta op de website. Eerder bereikten onder meer Ajax, FC Groningen en Heracles Almelo al een akkoord met spelers, trainers en directieleden over een collectief loonoffer.

De werkgevers- en werknemersorganisaties uit de voetbalwereld kwamen vorige week tot een pakket aan noodmaatregelen, dat bestaat uit collectieve aanbevelingen en bindende afspraken, onder meer over de salarissen. Naar schatting wordt hiermee op jaarbasis zo'n 35 miljoen euro uitgespaard, bedoeld om de financiƫle gevolgen van de coronacrisis voor de clubs iets te verlichten. (ANP)

Highlighted

Eredivisie
Robben out of retirement to join FC Groningen Published on 6/29/2020
Eredivisie
New Eredivisie season to start in september Published on 6/26/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020