Poldervaart dient ontslag in bij Excelsior Published on 4/4/2019 | By fox sports

Trainer Adrie Poldervaart vertrekt bij Excelsior. De 48-jarige coach leverde na de 1-2 nederlaag tegen NAC Breda van woensdag zijn contract in.

“De reden is dat ik de groep naar mijn idee en gevoel niet meer kan raken. Het clubbelang staat nu voorop en daarom heb ik besloten om mijn contract in te leveren. Excelsior is het belangrijkste”, verklaart Poldervaart op de clubsite.

“Ik hoop dat het in het vervolg van het seizoen beter gaat met iemand anders voor de groep. Qua inzet en beleving kan ik mijzelf geen verwijten maken, over de keuzes die ik gemaakt heb gedurende het seizoen ga ik de komende tijd nog maar eens goed nadenken.”

Aangeslagen

Excelsior verloor woensdag op de valreep van hekkensluiter NAC na een tegendoelpunt diep in de blessuretijd. De nummer vijftien van de Eredivisie staat één punt boven de gevarenzone.

Een aangeslagen Poldervaart stak zijn teleurstelling na afloop niet onder stoelen of banken voor de camera van FOX Sports. “Ik ben verantwoordelijk en als je dan verliest doet het heel veel pijn."

Eerste seizoen

Poldervaart was bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij Excelsior na drie jaar bij de amateurs van BVV Barendrecht. Hij was eerder ook werkzaam als fysiotherapeut bij de Rotterdamse club.

Assistent André Hoekstra neemt voorlopig de trainingen voor zijn rekening. Het is nog onduidelijk wie het stokje van Poldervaart overneemt tijdens het restant van het seizoen. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIE PLAYER OF THE SEASON 2018/2019 Published on 5/16/2019
Eredivisie
Martin Ødegaard named as Player of the Month for April Published on 5/2/2019
Eredivisie
Heracles Almelo wins Xbox season eDivisie Published on 4/26/2019
Eredivisie
Eredivisie to play with 'Rembrandt ball' during 2019/20 season Published on 4/8/2019
Eredivisie
Dusan Tadic announced as Played of the Month Published on 4/4/2019