PSG richt pijlen op Sergiño Dest Published on 6/2/2020 | By fox sports

Paris Saint-Germain is de volgende topclub die aast op de diensten van Ajax-speler Sergiño Dest. Volgens ESPN is de regerend kampioen van de Ligue 1 zeer geïnteresseerd in de Amerikaans-international.

De 19-jarige verdediger werd eerder al in verband gebracht met onder andere FC Barcelona en FC Bayern München. PSG hoopt Adam Marusic van SS Lazio over te nemen, maar Dest staat bovenaan het lijstje wanneer die transfer niet doorgaat. 

Leonardo, technisch directeur van PSG, heeft nog geen contact gezocht met Ajax of de zaakwaarnemer van Dest. Maar volgens ESPN is Leonardo zeer gecharmeerd van de talentvolle Amerikaan. De speler van Ajax is tevens onderdeel van Stellar Group, een spelersmakelaarsbureau dat nauwe banden heeft met de Franse topclub. 

Er hangt een prijskaartje van rond de 20 miljoen euro om de nek van de rechtsback. Normaal gesproken is dat geen enkel probleem voor PSG. De club, waar supersterren als Neymar en Kylian Mbappé rondlopen, is op zoek naar een nieuwe rechtsback nadat het contract van Thomas Meunier niet is verlengd. De Belgisch international loopt deze zomer transfervrij de deur uit in Parijs. 

Dest beleefde dit seizoen zijn doorbraak in Amsterdam. Hij speelde 35 officiële wedstrijden in het eerste team in alle competities. Daarin scoorde hij twee keer en bereidde twee doelpunten voor. Hij ontving onlangs de prijs Talent van het Jaar bij Ajax. In september 2019 maakte Dest zijn debuut voor het nationale elftal van de Verenigde Staten.

PSG plukte in juli 2019 al een talentvolle verdediger weg uit Amsterdam. Mitchel Bakker kwam destijds over van het beloftenteam van de Amsterdammers. Bakker kwam dit seizoen slechts een duel uit in de Ligue 1. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ziggo & FOX Sports agree carriage deal in time for Eredivisie season Published on 7/30/2020
Eredivisie
Eredivisie adds new kick-off time Published on 7/24/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020