PSV en Afellay na dit seizoen uit elkaar Published on 5/27/2020 | By fox sports

Ibrahim Afellay (34) en PSV nemen aan het einde van het seizoen afscheid van elkaar, zo is in onderling overleg afgesproken. De 53-voudig international wil nog wel door als speler en de komende periode gaan zoeken naar een nieuwe werkgever.

Afellay maakte afgelopen seizoen bij PSV zijn rentree na twee jaar blessureleed. Hij kwam echter tot slechts drie Eredivisie-wedstrijden en één bekerwedstrijd. Het eenjarig contract dat Afellay vorig jaar tekende wordt nu dus niet verlengd.

Afellay werd bij zijn terugkeer bij PSV door toenmalig trainer Mark van Bommel benoemd tot aanvoerder, maar kon op het veld zijn leidersrol niet etaleren. Denzel Dumfries was tweede aanvoerder en daardoor in de media vaak het boegbeeld van de Eindhovenaren.

Afellay: 'Wederzijds warmte'

De routinier kijkt met een goed gevoel terug op zijn onderhoud met de leiding van PSV. "De Jong en Gerbrands zijn eerlijk geweest en dat waardeer ik ontzettend", vertelt Afellay. "Ze hebben duidelijk laten blijken dat de warmte die ik voel voor PSV wederzijds is. En daar ben ik echt blij mee. Ik ben door de jaren heen een echte PSV’er geworden en gebleven. Het is mooi om te horen dat ik hier altijd welkom blijf."

Toekomst

Technisch manager John de Jong. "Ibi is op en top professional. Een voorbeeld voor velen. Zijn drive om terug te willen komen na maar liefst drie zware knieblessures is prijzenswaardig geweest. Maanden heeft hij individueel getraind, daarna met PSV onder 19, om vervolgens bij de A-selectie in te stromen. Ik heb daar echt bewondering voor. Maar naast die brandende ambitie maakt hij keuzes met zijn verstand en gaat hij nooit over één nacht ijs. Om al deze karaktereigenschappen willen wij hem in de toekomst graag weer bij PSV betrekken. In de rol die hem past." (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Antony named Eredivisie Player of the Month Published on 1/7/2021
Eredivisie
Endemol’s stake in Eredivisie Media & Marketing sold to league Published on 1/5/2021
Eredivisie
Davy Klaassen is named Eredivisie Player of the Month Published on 12/4/2020
Eredivisie
Ajax convincing and effortless against Heracles Published on 11/24/2020
Eredivisie
AZ launches University Published on 11/24/2020