PSV heeft nieuwe linksback binnen: Max komt over van Augsburg Published on 9/2/2020 | By fox sports

PSV heeft de gewenste linksback binnen. Philipp Max komt over van FC Augsburg en tekent een contract voor vier jaar. De 26-jarige Duitser, die de afgelopen vijf seizoen in de Bundesliga speelde, kost naar verluidt acht miljoen euro. Het bedrag zou via bonussen nog op kunnen lopen tot tien miljoen euro.

PSV-trainer Roger Schmidt kan nu dus beschikken over een échte linksback. De van een huurperiode teruggekeerde Mauro Júnior was tijdens de voorbereiding tot veler verrassing de linksback, maar hij moet nu plaatsmaken voor een drievoudig Olympisch international van Duitsland.

Max maakte afgelopen seizoen in de Bundesliga acht goals en gaf zes assists. Het maken van doelpunten zit in de genen. Zijn vader Martin Max werd in 2000 en 2002 als speler van 1860 München topscorer van de Bundesliga. Bovendien speelde Max Sr. in 2002 één interland voor de nationale ploeg van Duitsland.

"PSV heeft me laten blijken dat ze me al een hele tijd volgen en dat ze me echt graag willen hebben. In de voorbije weken heb ik trainer Roger Schmidt een paar keer gesproken. Zijn manier van voetbal spreekt me erg aan. Net als de club PSV. Ze spelen hier altijd om de prijzen en dat wil ik ook. Het totaalplaatje klopt voor mij. Ik heb er ontzettend veel zin in."

Olympische Spelen

Philipp Max droeg net als zijn vader het shirt van de nationale ploeg, drie keer zelfs. Dat was tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Duitsland bereikte de finale, maar verloor daarin, zonder Max in de ploeg, na strafschoppen van Brazilië. Daarna kwam hij niet meer in actie voor de nationale ploeg, al was hij wel in beeld voor de WK-selectie van 2018.

Nu begint de linksback aan een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan, bovendien het eerste buitenlandse hoofdstuk. De in Viersen, een plaats niet ver van Venlo, geboren Max mag het laten zien in Eindhoven. Angeliño en Ricardo Rodriguez maakten eerder al (even) indruk bij PSV, en nu mag de volgende buitenlandse back het laten zien in Eindhoven. (FOX Sports)  

 

Highlighted

Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020
Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020