PSV zet opmars voort met zege in Arnhem Published on 2/23/2020 | By fox sports

PSV heeft voor de derde keer op rij gewonnen in de Eredivisie. De Eindhovenaren rekenden dankzij een sterke tweede helft af met Vitesse: 1-2.

Ernest Faber begon in Arnhem voor de derde keer op rij met dezelfde basisopstelling. Dat was nog niet eerder voorgekomen dit seizoen onder Faber of zijn voorganger Mark van Bommel. 

In de eerste helft beschaamden de elf basisspelers van PSV het vertrouwen van de trainer en was Vitesse de betere ploeg. Ex-PSV'er Tim Matavz en de door PSV uitgeleende Armando Obispo misten echter kansen op de openingstreffer.

Na rust hielp Daniel Schwaab de thuisploeg alsnog aan de 1-0. De Duitser liet zich aftroeven door Thomas Buitink en Matavz profiteerde: 1-0. Na de tegengoal toonde PSV echter veerkracht en in een kort tijdsbestek kantelden Sam Lammers (benutte strafschop) en Cody Gakpo (geplaatst afstandsschot) de wedstrijd: 1-2.

Vitesse moest op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet meer uit de houdgreep van de Eindhovense opponent. Alleen in de slotfase had Matavz nog voor de 2-2 kunnen tekenen. PSV boekt de derde zege op rij en heeft 45 punten uit 24 duels. Vitesse leidt een gevoelige nederlaag in de strijd om Europees voetbal en heeft 38 punten na 24 duels. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020
Eredivisie
Eredivisie on the hunt for the greatest shirt of all time Published on 4/16/2020
Eredivisie
Video recorded by 18 Eredivisie captains: “Now we are applauding you” Published on 3/24/2020