Vitesse: Samenwerking met RB Leipzig niet aan de orde Published on 6/3/2020 | By fox sports

Voetbalclub Vitesse ontkent de geruchten dat de Arnhemse club in beeld is om een samenwerkingsverband aan te gaan met de Duitse topclub RB Leipzig.

 

De krant Bild had Vitesse genoemd als een kandidaat om te worden opgenomen in het Red Bull-voetbalnetwerk. Andere gegadigden zouden het Deense Aarhus GF, het Belgische KV Oostende en het Zwitserse FC St. Gallen zijn. RB Leipzig zoekt clubs waar het talenten kan stallen om die zo de kans op speeltijd te bieden.

"Wij ontkrachten de geruchten, het is niet aan de orde", meldde een woordvoerder van Vitesse woensdag. Onlogisch dat de Arnhemse eredivisionist wordt genoemd is het niet. Bij Vitesse is Johannes Spors sinds maart technisch directeur. Hij was eerder hoofd scouting in Leipzig. De Arnhemse club trok vorige week Thomas Letsch aan als nieuwe trainer. Hij werkte eerder onder meer voor Red Bull Salzburg. RB Leipzig wordt ook gefinancierd door de energiedrankproducent al staan de letters RB, vanwege een wettelijk verbod op sponsoruitingen in de clubnaam, voor RasenBallsport. (ANP)

Highlighted

Eredivisie
sc Heerenveen put 15,000 teddy bears in the stands Published on 10/26/2020
Eredivisie
Ajax thrash VVV-Venlo 13-0 to break Eredivisie record Published on 10/26/2020
Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020