RKC boekt eerste Eredivisie-zege van het seizoen tegen Heracles Published on 11/2/2019 | By fox sports

RKC Waalwijk heeft thuis tegen Heracles Almelo de eerste Eredivisie-zege van het seizoen binnengesleept. Na elf competitieduels zonder overwinning weten de Waalwijkers eindelijk weer wat winnen is: 2-0.

RKC begon op eigen bodem voortvarend en beloonde zichzelf na elf minuten dankzij een doelpunt van Sylla Sow. De 23-jarige aanvaller schoot snoeihard via de onderkant van de lat raak, zijn eerste Eredivisie-treffer van het seizoen. 

De Waalwijkers controleerden vervolgens de wedstrijd, ondanks een kans van Heracles-aanvaller Cyriel Dessers vlak voor de rust. 

In de tweede helft zag Clint Leemans zijn vrije trap op de paal uiteenspatten. Geen speler raakte dit seizoen vaker het aluminium in de Eredivisie dan de middenvelder van RKC (drie keer). Een omhaal van Hans Mulder belandde tevens op de lat. 

Invaller Kevin Vermeulen nam het slotakkoord voor zijn rekening, waardoor RKC eindelijk weer eens kan juichen. Met de eerste competitiezege van het seizoen neemt RKC drie dagen na de bekernederlaag tegen Heracles (4-3) tevens revanche. (FOX Sports)

De loting van de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker zie je vanavond om 22.00 uur LIVE op FOX Sports 1

Highlighted

Eredivisie
Robben out of retirement to join FC Groningen Published on 6/29/2020
Eredivisie
New Eredivisie season to start in september Published on 6/26/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020