RKC boekt eerste Eredivisie-zege van het seizoen tegen Heracles Published on 11/2/2019 | By fox sports

RKC Waalwijk heeft thuis tegen Heracles Almelo de eerste Eredivisie-zege van het seizoen binnengesleept. Na elf competitieduels zonder overwinning weten de Waalwijkers eindelijk weer wat winnen is: 2-0.

RKC begon op eigen bodem voortvarend en beloonde zichzelf na elf minuten dankzij een doelpunt van Sylla Sow. De 23-jarige aanvaller schoot snoeihard via de onderkant van de lat raak, zijn eerste Eredivisie-treffer van het seizoen. 

De Waalwijkers controleerden vervolgens de wedstrijd, ondanks een kans van Heracles-aanvaller Cyriel Dessers vlak voor de rust. 

In de tweede helft zag Clint Leemans zijn vrije trap op de paal uiteenspatten. Geen speler raakte dit seizoen vaker het aluminium in de Eredivisie dan de middenvelder van RKC (drie keer). Een omhaal van Hans Mulder belandde tevens op de lat. 

Invaller Kevin Vermeulen nam het slotakkoord voor zijn rekening, waardoor RKC eindelijk weer eens kan juichen. Met de eerste competitiezege van het seizoen neemt RKC drie dagen na de bekernederlaag tegen Heracles (4-3) tevens revanche. (FOX Sports)

De loting van de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker zie je vanavond om 22.00 uur LIVE op FOX Sports 1

Highlighted

Eredivisie
Cyriel Dessers named as Player of the Month Published on 12/4/2019
Eredivisie
ADO Den Haag makes dreams come true for Kimberley (13) with G-Storks Published on 12/3/2019
Eredivisie
Racism? Then we won't play football Published on 11/22/2019
Eredivisie
More than 550,000 eDivisie views in two days Published on 11/15/2019
Eredivisie
Donyell Malen visits the PSV Amputation Team Published on 11/5/2019