Robben positief gestemd over herstel: "De schade valt mee" Published on 9/16/2020 | By fox sports

Arjen Robben kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn rentree in de Eredivisie. De 36-jarige captain van FC Groningen viel afgelopen zondag tegen PSV uit met een liesblessure, maar de linkspoot is strijdbaar. "Ik wil niet teveel over prognoses praten, maar de schade valt mee. Ik had erger verwacht."

"Er is niks kapot in de spier. Er zit geen scheur. Dat is hoopvol", zegt Robben tegenover FC Groningen TV. De linkspoot is bekomen van de eerste schrik en wil weer werken aan z’n herstel. "Ik heb gemengde gevoelens. Het is drie keer …., vul zelf maar in. De rentree begon mooi, maar het eindigde in het slechtst denkbare scenario. Het is pleisters plakken, uithuilen en doorgaan. We gaan weer keihard aan de slag en daar ben ik positief over gestemd."

Over de criticasters, die vonden dat de 96-voudig international direct moest stoppen, zegt hij: "Ik heb niet alles gehoord. Het mooiste is de hartverwarmende reacties van de fans en van de mensen die dicht bij mij staan. Ik hoef geen medelijden."

Robben wil geen prognose doen wanneer hij verwacht fit te zijn. "Je kunt er negatief over doen, maar ik bekijk het positief. Het is een proces met hobbels op de weg. Dat die hobbel zo snel komt, is lullig. Ik had het idee dat ik op goede weg was. Ik heb geen spijt dat ik zondag heb gespeeld, we hadden een duidelijk plan gemaakt."

(FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020
Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020