Scorende debutant Antony schenkt tiental Ajax zege Published on 9/13/2020 | By fox sports

Ajax heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen nipt gewonnen bij Sparta. In Rotterdam wonnen de Amsterdammers, ondanks een vroege rode kaart voor Nicolás Tagliafico, met 0-1 dankzij debutant Antony.

De Braziliaan was de enige Eredivisie-debutant bij Ajax in een elftal waarin er plaats was voor onder meer Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Zakaria Labyad en Ryan Gravenberch. Bij Sparta begon Denzell Gravenberch, de oudere broer van Ryan, op de bank.

Bij de Rotterdammers stond oud-Ajacied Benjamin van Leer onder de lat en de 28-jarige doelman was op ongelukkige wijze medeverantwoordelijk voor de nederlaag. Van Leer verkeek zich, mede door een vervelende stuit, op een niet al te goed geplaatste inzet van Antony. 

Op dat moment, in de 37ste minuut, stond Ajax al met tien man. Tagliafico kreeg rood toen hij de bal met de hand beroerde terwijl Mohamed Rayhi in zijn rug loerde op een kans en alleen naar het doel had gekund als hij in balbezit was gekomen.

Ook met invallers Denzell Gravenberch, Tom Beugelsdijk en de piepjonge Emanuel Emegha kon Sparta in het resterende uur geen gelijkmaker forceren: 0-1. Daardoor wint Ajax voor eerst sinds 2016 in de eerste Eredivisie-speelronde. Het is tevens de honderdste Eredivisie-zege van Erik ten Hag. (FOX Sports)

 

Zakaria Labyad
Zakaria Labyad

Highlighted

Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020
Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020