Sergiño Dest kiest voor de Verenigde Staten Published on 10/28/2019 | By fox sports

Ajax-verdediger Sergiño Dest heeft gekozen voor een interlandcarrière bij de Verenigde Staten. De rechtsback kon ook voor het Nederlands elftal kiezen. Dest is de zoon van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder.

De 18-jarige Dest speelde jeugdinterlands voor de Verenigde Staten en debuteerde voor Team USA op zeven september van dit jaar met een basisplaats in de oefeninterland tegen Mexico.

Het talent kwam in beeld bij het Nederlands elftal, nadat hij dit seizoen zijn doorbraak bij Ajax beleefde. Bondscoach Ronald Koeman nam kortgeleden contact op met Dest om hem te overtuigen voor Oranje te kiezen. 

Earnest Stewart

Vorige week sprak Dest in Amsterdam met een Amerikaanse delegatie bestaande uit bondscoach Gregg Berhalter en sportief directeur Earnest Stewart.

Voormalig Eredivisie-speler Stewart, die zelf de Nederlandse en Amerikaanse nationaliteit bezit en meer dan honderd interlands speelde voor Team USA, was uiteraard in zijn nopjes met de keuze van Dest.

"We zijn heel blij dat Sergiño bij ons blijft", aldus de oud-aanvaller van VVV-Venlo, Willem II en NAC Breda tegenover ESPN. "Uit al onze gesprekken bleek dat hij zich prettig voelt in de spelersgroep en alle inspanningen van de bond gedurende het hele traject waardeerde."

"Als iemand met twee nationaliteiten begrijp ik de keuzes die deze jonge spelers moeten maken. Het is onze taak om duidelijkheid te creëren en eerlijk en open te communiceren.  En dan komt het uiteindelijk aan op een persoonlijke beslissing."

Exceptioneel talent

Berhalter was eveneens in de wolken met het nieuws. "Hij is een exceptioneel talent met een mooie toekomst. Onze jeugdteams hebben hem een platform gegeven om zijn talenten te tonen op het wereldtoneel en nu zal hij zich bij ons verder ontwikkelen op het seniorenniveau." (FOX Sports

Highlighted

Eredivisie
Robben out of retirement to join FC Groningen Published on 6/29/2020
Eredivisie
New Eredivisie season to start in september Published on 6/26/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020