Sparta slaat na bliksemstart concurrent Emmen met vijf goals om de oren Published on 3/1/2020 | By fox sports

Sparta heeft opnieuw bewezen dat het op het eigen Kasteel een lastige tegenstander voor veel ploegen is. De formatie van Henk Fraser versloeg na een razendsnelle start het in vorm zijnde FC Emmen met 5-1.

Met de zege sloeg Sparta een aanval van Emmen op zijn positie af. De nummer elf van de ranglijst begon aan het duel met een voorsprong van een punt op de concurrent uit Emmen. Van de dertig verzamelde punten had Sparta er maar liefst 21 in eigen huis gepakt.

Ook tegen Emmen liet Sparta er geen gras over groeien; al na twee minuten lag de bal achter Dennis Telgenkamp. Patrick Joosten strafte een blunder van Michael Heylen af met een fraaie stift over de Emmen-keeper.

Dubbelslag

Emmen, dat tegen Feyenoord de enige nederlaag van 2020 had geleden, rook vervolgens even aan de gelijkmaker via Hilal Ben Moussa en Luka Adzic. Het was echter Sparta dat met een dubbelslag na een half uur de wedstrijd al leek te beslissen.

Mohamed Rayhi ontfutselde de bal op de middenlijn aan Lorenzo Burnet, trok op avontuur en bekroonde de lange solo met een doeltreffende schuiver. Twee minuten later knikte de vrije Bart Vriends een vrije trap van Laros Duarte binnen: 3-0.

Reddingsboei

Tien minuten na rust kreeg Emmen toch weer enigszins zicht op een resultaat. Michael de Leeuw verlengde een gevaarlijke voorzet van Glenn Bijl achter Sparta-doelman Ariel Harush voor de 3-1.

De reddingsboei was echter niet aan Emmen besteed. De bezoekers scoorden nog wel een keer, maar dan aan de verkeerde kant. De ongelukkige Miguel Araujo werkte een corner in zijn eigen doel. Even later zette Abdou Harroui na een fraaie aanval de 5-1 eindstand op het bord. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020
Eredivisie
Eredivisie on the hunt for the greatest shirt of all time Published on 4/16/2020
Eredivisie
Video recorded by 18 Eredivisie captains: “Now we are applauding you” Published on 3/24/2020