Sparta versterkt zich met transfervrije Thy Published on 5/11/2020 | By fox sports

Lennart Thy verkast transfervrij van PEC Zwolle naar Sparta Rotterdam. De Duitse aanvaller tekent een contract voor twee seizoenen op Het Kasteel.

Directeur Betaald Voetbal Henk van Stee van Sparta was in zijn nopjes met de transfer. “We zijn begonnen met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen en maakten van een centrumspits en centrale verdediger onze twee prioriteiten”, legt hij uit op de website van de club.

“We zijn erg blij dat we, in deze voor de voetbalwereld vreemde periode, de twee belangrijke posities in onze selectie zo snel ingevuld hebben. Zoals wij bij het eerdere aantrekken van Michaël Heylen al hebben aangegeven moeten we de sportieve continuïteit van de club waarborgen. Als het voetbal weer start moeten wij sportief goed voor de dag komen om ons in de Eredivisie te handhaven.”

“In Lennart hebben we een spits gecontracteerd die daaraan kan bijdragen. Met zijn ervaring in de Eredivisie en zijn bewezen waarde bij zowel VVV-Venlo als PEC Zwolle draagt hij daar aan bij. Het is een speler die kan scoren, maar ook anderen beter laat functioneren en belangrijk is voor een team mede door zijn nimmer aflatende inzet.”

Thy speelde twee jaar in Zwolle, waar hij goed was voor vijftien competitietreffers. De 28-jarige Duitser kwam eerder ook uit voor FC St. Pauli, Werder Bremen, VVV-Venlo en Büyüksehir. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Robben out of retirement to join FC Groningen Published on 6/29/2020
Eredivisie
New Eredivisie season to start in september Published on 6/26/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020