Spelers, staf en directie AZ leveren in Published on 6/11/2020 | By fox sports

De spelersgroep van AZ levert in verband met de huidige coronacrisis tijdelijk salaris in. Ook de technische staf en de directie van de club sluiten zich unaniem aan bij deze maatregel.

AZ volgt een hele serie clubs uit het betaalde voetbal die al eerder een salarisverlaging invoerden. Ook bij de nummer 2 van het afgebroken seizoen vormt het collectieve advies van de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO), de CBV (Coaches Betaald Voetbal) en de spelersvakbonden ProProf en VVCS de basis voor de salarisverlaging. Grootverdieners leveren maximaal 20 procent in.

"Iedereen snapt de noodzaak en urgentie van dit tijdelijke salarisoffer", reageert algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ op de website van zijn club. "Deze maatregelen moeten er, samen met de overweldigende steun van onze seizoenkaarthouders, voor zorgen dat we met elkaar goed uit deze complexe situatie komen. We merken dat er grote loyaliteit is richting onze club. Daar zijn we iedereen heel erg dankbaar voor."

"In goede tijden hebben we laten zien dat we voor elkaar klaarstaan", zegt aanvoerder Teun Koopmeiers. "Ook in mindere tijden voelen wij ons als spelersgroep verantwoordelijk om de club te helpen. Het zijn onzekere tijden voor iedereen, van supporters tot sponsors en de mensen die werken bij AZ. Het is mooi om te zien dat alle spelers bereid zijn om de club financieel te ondersteunen." (ANP)

Highlighted

Eredivisie
Antony named Eredivisie Player of the Month Published on 1/7/2021
Eredivisie
Endemol’s stake in Eredivisie Media & Marketing sold to league Published on 1/5/2021
Eredivisie
Davy Klaassen is named Eredivisie Player of the Month Published on 12/4/2020
Eredivisie
Ajax convincing and effortless against Heracles Published on 11/24/2020
Eredivisie
AZ launches University Published on 11/24/2020