Spitsenruil: Stokkers naar RKC, Bilate naar NAC Published on 9/11/2020 | By fox sports

NAC Breda en RKC Waalwijk ruilen van spits. Waar Mario Bilate van Waalwijk naar Breda gaat, bewandelt Finn Stokkers de tegenovergestelde weg. Beiden tekenen een contract voor twee jaar.

De 29-jarige Bilate speelde de afgelopen twee seizoen in Waalwijk. In 38 duels kwam de spits tot tien doelpunten. NAC-trainer Maurice Steijn is blij met zijn komst. “Met Mario halen we een ander type spits in huis. Een balvaste, sterke spits. Hier waren we al enige tijd naar op zoek en we zijn dan ook erg blij dat we hem mogen verwelkomen. Met al zijn ervaring denken we  dat we met Bilate er bij weer een mooie stap hebben gezet in het vormen van de selectie.”

Finn Stokkers (24) vertrekt na een jaar alweer bij NAC. Hij kwam aan het begin van vorig seizoen transfervrij over van Fortuna Sittard. Stokkers kwam bij NAC tot dertig officiële wedstrijden en acht goals.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC is in zijn nopjes met de deal. ''Op ’t moment dat NAC Breda zijn concrete interesse toonde voor Mario Bilate, hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om Finn Stokkers over te nemen. Met hem halen we een speler in huis die dichterbij de eigenschappen van een spits komt zoals wij binnen RKC nastreven. Met de komst van Finn zijn we nog niet klaar op de transfermarkt. Ons streven is om de spitspositie dubbel te bezetten.''

Highlighted

Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020
Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020