Tien jaar terug: Suárez bijt zich vast in Bakkal Published on 11/20/2020 | By fox sports

Op 20 november 2010, vandaag precies tien jaar geleden, bijt Luis Suárez zich tijdens Ajax - PSV vast in Otman Bakkal. Het was het eerste bijtincident van de Uruguayaan, maar zeker niet de laatste...

In de vijftiende speelronde van de Eredivisie kwam koploper PSV op bezoek in de Arena. De destijds 23-jarige aanvaller beet PSV-middenvelder Bakkal in zijn nek na een opstootje rond de rode kaart van Rasmus Lindgren.

Scheidsrechter Björn Kuipers zag het incident niet, maar de aanvoerder van Ajax werd op basis van tv-beelden voor maar liefst zeven wedstrijden geschorst voor 'een gewelddadige handeling'. Ajax - PSV is de laatste wedstrijd in de Eredivisie die Luis Suárez voor Ajax speelt. De spits vertrok in januari 2011 voor maar liefst 27 miljoen naar Liverpool.  

Liverpool
Maar ook in de Engelse havenstad weet Suárez zich niet te beheersen. Drie jaar na het incident bij Ajax bijt Suárez in de topper tegen Chelsea wederom van zich af.

In de wedstrijd tegen Chelsea was verdediger Branislav Ivanović het slachtoffer. Weer wordt het incident door de scheidsrechter gemist en Suárez schoot in de 97ste minuut ook nog eens de gelijkmaker voor Liverpool binnen.

De Engelse voetbalbond (FA) schorste de Uruguayaan vervolgens voor tien wedstrijden waardoor hij dat seizoen niet meer in actie kwam voor Liverpool.

WK 2014
Maar de topspits bleek hardleers. Op het WK in Brazilië stonden de tanden van de Uruguayaan in de schouder van de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini. De scheidsrechter zag ook deze beet van Suárez niet, maar hij werd later geschorst voor negen officiële interlands en mag vier maanden geen enkele wedstrijd spelen. Zijn WK is over maar ook zijn club Liverpool wordt hierdoor zwaar gedupeerd.

Suárez vertrok in de zomer van 2014 voor ruim 90 miljoen naar FC Barcelona, maar moet zijn debuut voor de Catalanen door de schorsing uitstellen tot 25 oktober.

(FOX Sports)   

 

Highlighted

Eredivisie
Antony named Eredivisie Player of the Month Published on 1/7/2021
Eredivisie
Endemol’s stake in Eredivisie Media & Marketing sold to league Published on 1/5/2021
Eredivisie
Davy Klaassen is named Eredivisie Player of the Month Published on 12/4/2020
Eredivisie
Ajax convincing and effortless against Heracles Published on 11/24/2020
Eredivisie
AZ launches University Published on 11/24/2020